Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Γεωργαντάς: «Δεν τίθεται θέμα επάρκειας αγαθών στην αγορά»

«Δεν τίθεται θέμα επάρκειας αγαθών στην αγορά», ξεκαθάρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο υπουργός έφερε ως παράδειγμα το ηλιέλαιο για το οποίο έγινε πολύ λόγος με την επιβολή πλαφόν στις αγορές σε κάποιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και είπε ότι αυτό έγινε γιατί κάποιοι επαγγελματίες φοβούμενοι τις αυξήσεις έσπευσαν να αγοράσουν μεγάλες ποσότητες.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γιώργος Γεωργαντάς εστίασε στο θέμα της αισχροκέρδειας, διαβεβαιώνοντας πως θα παταχθεί όπου εμφανιστεί με συνεχείς και συστηματικούς ελέγχους και την επιβολή προστίμων όπου διαπιστωθεί η παραμικρή παράβαση.  

Όσον αφορά στη μη δημοσιοποίηση των προστίμων που επιβλήθηκαν σε μεγάλες αλυσίδες, είπε ότι αυτό είναι θέμα κανονιστικού ελέγχου.

Ο Γιώργος Γεωργαντάς υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή κάνει συνεχείς παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Τις επόμενες μέρες θα υλοποιηθούν και οι παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν πρόσφατα ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Σχετικά με τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, ενδεχόμενο που άφησε ανοικτό ο Πρωθυπουργός, είπε ότι αν χρειαστεί θα γίνει, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε τώρα γιατί δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει η κρίση και δεν μπορούμε να δώσουμε όλα τώρα.

Ακόμα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πρόσθεσε πως και στις ζωοτροφές υπάρχει επάρκεια, αλλά οι τιμές είναι αυξημένες. 

Επίσης, υπουργός πρόβλεψε δε πως οι τιμές εν όψει του Πάσχα θα είναι αυξημένες αλλά σε λογικά πλαίσια και πρόσθεσε πως οι κτηνοτρόφοι θα επιδοτηθούν με ένα ποσό γύρω στα 45 εκατομμύρια ευρώ με βάση τον τζίρο τους το 2021 για να καλύψουν ένα μέρος από τις αυξημένες δαπάνες τους.

Ο Γιώργος Γεωργαντάς τόνισε πως η Κυβέρνηση κινείται σε δυο άξονες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των ανατιμήσεων. Αφενός προσπαθώντας να μειώσει την αύξηση του κόστους παραγωγής και αφετέρου να προστατέψει τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού ενισχύοντας το εισόδημα τους, όσο βέβαια το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά δεδομένα.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γραμμένος: «Μου έδωσε γροθιές στο πρόσωπο και με έριξε στο πάτωμα» - Αντιμέτωπος με έως και 10 χρόνια κάθειρξη ο Φλώρος

«Μου έριξε γροθιές στο πρόσωπο. Με έσυρε στο πάτωμα. Δεν μπορώ να ακούω τις φαντασίες κανενός», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος μιλώντας στ...

Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία

«Δεν φοβόμαστε να πάμε στην Εκκλησία και κανένας δεν μπορεί να φοβίσει τον οποιονδήποτε», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτ...

Κινδυνεύει με 10ετή κάθειρξη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου – Σήμερα η απολογία του

Σήμερα μετά το μεσημέρι θα οδηγηθεί στον Ανακριτή για την απολογία του ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, ενώ με τα μέχρι στιγμής δεδομένα κινδυνεύει ακόμη και με 10ετή κάθειρξη. ...

Φόρτωση άρθρων...