Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Γεωργιάδης: Ικανοποίηση για τις τιμές στη Βαρβάκειο και στη λαϊκή αγορά στο Μαρούσι

Πολιτική

Tην ικανοποίηση του για τις τιμές και την επάρκεια στην αγορά, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στην Κεντρική Αγορά της Αθήνας (Βαρβάκειο) και στη λαϊκή αγορά στο Μαρούσι.

Ο υπουργός συζήτησε στη Βαρβάκειο με κρεοπώλες, οι οποίοι δήλωσαν ότι η μέση τιμή για το αρνί είναι στα 10 ευρώ και σήμερα, ενώ υπάρχει ακόμη και μικρή μείωση της τιμής από ορισμένους επαγγελματίες. Ανέφεραν δε, ότι η αγορά κινήθηκε πολύ καλά.

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι το καλάθι του νοικοκυριού λειτουργεί υπέρ του ανταγωνισμού και ότι η Γαλλία, το Βέλγιο, η Γερμανία και οι podemos στην Ισπανία, έχουν ζητήσει πληροφορίες για τον τρόπο που λειτουργεί.

Ακόμη, σημείωσε ότι από την αυτοψία που έκανε προχθές, σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ για τις τιμές στο καλάθι, διαπίστωσε ότι πωλούνται μακαρόνια με 0,58 ευρώ - και η τιμή αυτή, όπως υπογράμμισε «είναι η χαμηλότερη που έχουμε βρει εδώ και 6 μήνες», φέτα ΠΟΠ 8,99 ευρώ, λευκό τυρί με 5 ευρώ, γάλα επώνυμο 1,12 ευρώ και μακράς διαρκείας 0,89 ευρώ, κοτόπουλο επώνυμο ελληνικό με 2,95 ευρώ και αλεύρι κάτω από το 1 ευρώ.

«Ακρίβεια φυσικά υπάρχει και μπορείτε να βρείτε σε όλα αυτά τα αγαθά και πολύ ακριβότερες τιμές, αλλά πετύχαμε με το 'καλάθι' μας να εξασφαλίσουμε μία σειρά προϊόντων σε πραγματικά χαμηλές τιμές και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Το καλάθι δουλεύει» είπε ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης στη συνέχεια, επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά στο Μαρούσι και επανέλαβε ότι στις λαϊκές αγορές υπάρχουν προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και φρεσκάδας σε χαμηλές τιμές. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τα πυρά Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιχειρήσεις Κασσελάκη και οι απαντήσεις της Κουμουνδούρου

Νέα σφοδρή αντιπαράθεση είχαν τα τρία μεγάλα κόμματα την Κυριακή για τις επιχειρήσεις του Στέφανου Κασσελάκη στο Εξωτερικό. Η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αντάλλαξαν «...

Φόρτωση άρθρων...