Κυριακή
12 Μαΐου 2024

Γεωργιάδης: «Όχι» σε νέο lockdown και στην πρόταση Τσίπρα για επιτροπή κοινής αποδοχής

Πολιτική

«Στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης τα ποσοστά εμβολιασμών είναι υψηλά και οι θάνατοι και τα κρούσματα χαμηλά», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Παράλληλα, εξήγησε ότι στη χώρα-αναλογικά με τον πληθυσμό της-  «έχουμε πολλά κρούσματα και θανάτους στη Βόρεια Ελλάδα, όπου υπάρχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη». 

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως «δεν ευθύνεται η Κυβέρνηση αλλά οι πολίτες που δεν εμβολιάζονται».

Ο υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο γενικευμένου lockdown «ακόμα και αν τα κρούσματα φτάσουν τις 10.000». Παράλληλα, ανέφερε ότι η πίεση στο σύστημα υγείας μπορεί να υποχωρήσει μόνο αν αυξηθούν οι εμβολιασμοί.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απέρριψε την πρόταση Τσίπρα για επιτροπή κοινής αποδοχής και σημείωσε ότι το lockdown δεν μπορεί να επιβληθεί καθώς «υπάρχει πλέον το εμβόλιο το οποίο διατίθεται δωρεάν από το κράτος».

Όσον αφορά στην ακρίβεια είπε ότι «υπάρχει πρόβλημα πληθωρισμού», ενώ ανέφερε ότι «στο καλάθι της νοικοκυράς σήμερα στην Ελλάδα η απώλεια σε σχέση με το 2019 είναι μηδέν». 

Παράλληλα, εκτίμησε ότι οι καταναλωτές δεν έχουν φρενάρει τις αγορές τους. Για το ξήλωμα της Άμεσης Δράσης που ανακοινώθηκε χθες, σημείωσε ότι «η ιδέα ότι κάποιος διατάσσει να σταματήσει η καταδίωξη είναι αδιανόητη». Πρόσθεσε, δε, ότι σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές.

Επίσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα καθώς «έχουν δρομολογηθεί αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Όλα έτοιμα για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν την Δευτέρα – Ποια θέματα θα συζητηθούν

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη συνάντηση στην Άγκυρα τη Δευτέρα, του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όλα είναι έτοιμα και ο...

Περιοδεία Μητσοτάκη στην Χαλκίδα - Πρώτος σταθμός η υπό κατασκευή δημοτική αγορά (βίντεο-φωτο)

Την Χαλκίδα επισκέπτεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου έγινε θερμά δεκτός. Πρώτος σταθμός το εργοτάξιο της Δημοτικής Αγοράς, ώστε να επιβλέψει την εξέλιξη των έργων, ενώ ...

Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να βάλει τέλος στην κυριαρχία του κ. Μητσοτάκη, που επιλέγει να έχει μια εύκολα διαχειρίσιμη αντιπολίτευση»

Το διακύβευμα περί κυβερνητικής σταθερότητας που θέτει ενόψει των ευρωεκλογών ο Πρωθυπουργός σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της συν...

Φόρτωση άρθρων...