Σαββάτο
02 Μαρτίου 2024

Αλέξης Γεωργούλης: Γιατί δεν χάνει το αξίωμα του ευρωβουλευτή

Ο Αλέξης Γεωργούλης παραμένει ευρωβουλευτής ανεξάρτητος από την ώρα που παραιτήθηκε από την Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και αποπέμφθηκε και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. 

Οι ευρωβουλευτές δεν χάνουν το αξίωμά τους ως ευρωβουλευτές, παρά μόνον εάν τελεσιδικήσουν οι δίκες εναντίον τους σε κάποιο αδίκημα ατιμωτικό σε σχέση με την εργασία τους και εφόσον η χώρα που τους εκπροσωπεί ζητήσει την άρση της βουλευτικής τους ιδιότητας. Αυτό είναι μια διαδικασία πολύ μακρά. Μπορεί να χάσουν άλλα αξιώματα, όπως συνέβη με την Εύα Καϊλή.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται η συζήτηση για την άρση της ασυλίας του, όπως ζητήθηκε από τις βελγικές αρχές, για την οποία θα χρειαστούν όμως τουλάχιστον τρεις μήνες. Την ίδια στιγμή το κλίμα για τον Έλληνα ευρωβουλευτή και ηθοποιό είναι βαρύ στις Βρυξέλλες, καθώς ακούγονται φήμες ότι έχει επιδείξει παρενοχλητική συμπεριφορά και με άλλες νεαρές κυρίες που είχε συνάψει σχέσεις στη βελγική πρωτεύουσα, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον μία Ελληνίδα. 

Στην παρούσα φάση αυτές οι φήμες μπορεί να είναι και υπερβολές χωρίς καμία βάση. Για αυτές τις φήμες δεν έχει κληθεί να δώσει απαντήσεις στον Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ωστόσο, η συμπεριφορά του Αλέξη Γεωργούλη χαρακτηρίζεται πια ως μια απαράδεκτη κοινωνική στάση και μάλιστα στο περιβάλλον των Βρυξελλών επικρίνεται βαρύτατα, αφήνοντας πια στη δικαιοσύνη, την περαιτέρω έρευνα. Από την πλευρά της Δικαιοσύνης δεν αναμένονται εντυπωσιακά γρήγορα βήματα. 

Στο Βέλγιο οι δικαστικές υποθέσεις εκτός αυτοφώρου έχουν μακρά διαδικασία. Άλλωστε οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη ακόμη δεν έχουν γνώση του ποινικού φακέλου και η υπόθεση δεν αναμένεται να έχει κλείσει πριν από τις Ευρωεκλογές του Μαΐου του 2024.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Κασσελάκης και Ανδρουλάκης παλεύουν για την πρωτιά των ηττημένων

«Τέλειωσε η βία στο ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο». «Όπου χρειαστεί η Αστυνομία θα επεμβαίνει στα Πανεπιστήμια σε συνεννόηση με τους Πρυτάνεις». «Oι φοιτητές δεν θα είναι όμηροι μι...

Μητσοτάκης: Στα Τέμπη συγκρούστηκαν ανθρώπινα λάθη με χρόνιες παθογένειες - Εξοργιστική η κομματική εργαλειοποίηση της τραγωδίας

Στην πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο «Μεταπολίτευση: 50 Χρόνια μετά». Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι ποτέ ο ίδιος δεν σκέφτηκε να ερ...

Μαρινάκης: Ο Κασσελάκης περιμένει ένα τραγικό γεγονός για να χτίσει αφήγημα και πολιτική καριέρα

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει όλα στο φως και να διερευνηθούν όλα από την δικαιοσύνη. Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα και μακριά από κορώνες λαϊκισμο...

Φόρτωση άρθρων...