Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Υπόθεση Γεωργούλη: Την Τρίτη η συνεδρίαση για την άρση της ασυλίας του

Πολιτική

Την Τρίτη θα συζητηθεί στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (JURI) η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, έπειτα από τις καταγγελίες για βιασμό από στέλεχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη θα συζητηθεί για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις 23 Μαΐου.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, η Επιτροπή έχει καλέσει τον κ. Γεωργούλη, ο οποίος μέσω επιστολής του απάντησε ότι δεν θα δώσει το «παρών» στην ακρόαση, καθώς επιθυμεί η άρση της ασυλίας του να γίνει το συντομότερο για να ξεκινήσει η δίκη.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, η Επιτροπή, στην επόμενη συνεδρίαση, θα ψηφίσει για την άρση της ασυλίας και εν συνεχεία η υπόθεση θα περάσει στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής, όπου η ψήφιση θα γίνει με ανάταση χειρός. Σημειώνεται ότι το νωρίτερο που μπορεί να διεξαχθεί αυτή η ψηφοφορία είναι τον Ιούνιο.

Ο Αλέξης Γεωργούλης αρνείται τις κατηγορίες περί βιασμού και ξυλοδαρμού της καταγγέλλουσας και μέσω των δικηγόρων του αφήνει υπονοούμενα για το γεγονός ότι η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε «πριν τις Εκλογές».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ν. Ανδρουλάκης: «Μπορούμε καλύτερα, διότι την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε»

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα «ας γίνει η αφετηρία για να οικοδομήσουμε και μια πιο δίκαιη Ελλάδα, με π...

Φόρτωση άρθρων...