Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Γεωργούλης: Το σκεπτικό της απόφασης της νομικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για την άρση ασυλίας του

Το σκεπτικό της απόφασης της νομικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη έγινε γνωστό.

Το αίτημα των βελγικών αρχών ανακοίνωσε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα στις 17 Απριλίου και στις 30 Μαΐου η Επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε ομόφωνα υπέρ της άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη.

Η συνήγορος του ευρωβουλευτή, Σταματία Μάλλα, σε σημερινή δήλωσή της αναφέρει τα εξής: «Η επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε από το δικαίωμα ακρόασης προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία άρσης ασυλίας του, καθώς και τη θέση του ίδιου, ο οποίος πολλάκις δήλωσε ότι επιθυμεί την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, διαβίβασε στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την εγκριτική της απόφαση, προκειμένου αυτή να ψηφιστεί στην Ολομέλεια. Σημειωτέον είναι ότι το Κοινοβούλιο μπορεί εύλογα να λάβει υπόψιν τη θέση του ευρωβουλευτή προκειμένου να αποφασίσει αν θα άρει ή όχι την ασυλία του και έτσι η θέση του κ. Γεωργούλη υπέρ της άρσης παίζει καταλυτικό ρόλο για την ταχύτερη πρόοδο της διαδικασίας».

Επίσης, η Σταματία Μάλλα ανέφερε ότι ο Αλέξης Γεωργούλης είχε προτείνει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές του Βελγίου να εμφανισθεί και να παράσχει εξηγήσεις, πλην όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω του ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης της ασυλίας του. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας άρσης της ασυλίας του στον συντομότερο δυνατό χρόνο χαρακτηρίζεται «θετική» από τη δικηγόρο του, καθώς κατόπιν τούτου ο κ. Γεωργούλης αναμένεται να κληθεί από τις αρχές «προκειμένου να καταθέσει και να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της καταγγελίας και των διαλαμβανομένων στη δικογραφία».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης στο TikTok: Η επιστολική ψήφος είναι για όλους - Εγγραφείτε στην πλατφόρμα ως τη Μεγάλη Δευτέρα

Κάλεσμα στους Έλληνες πολίτες να κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα για να ψηφίσουν επιστολικά απ’ όπου θέλουν, απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με βίντεο στο TikTok. Ο Πρωθυπουργός υπ...

Μαρινάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ στέλνει υπόμνημα για τους Σπαρτιάτες, ενώ η προθεσμία έληξε από τις 20 του μήνα

Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ασκεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχετικά με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα του κόμματος «Σπαρτιάτες». Νέα Δημοκρατία...

Φόρτωση άρθρων...