Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Γεραπετρίτης: «Η Ελλάδα έχει εκπονήσει σχέδιο για επαρκή τροφοδοσία αν κλείσουν οι αγωγοί σε Ρωσία και Ουκρανία»

Πολιτική

«Οποιαδήποτε κίνηση στη διαμόρφωση νέων γεωπολιτικών δεδομένων και αλλαγή συνόρων αποτελεί κίνδυνο για την παγκόσμια ασφάλεια», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Η Ελλάδα βρίσκεται συστρατευμένη με τις συμμάχους δυνάμεις και θα σταθεί με τους συμμάχους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ατλαντική συμμαχία. Θα υπάρξουν κυρώσεις κατά τη Ρωσίας», επεσήμανε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.
 
«Κρίσιμο να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας της Ελλάδας με τη Ρωσία», είπε ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» και στην εκπομπή Secret με τον Παναγιώτη Τζένο.

Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι «οι διεθνείς συμφωνίες δεσμεύουν τους πάντες και οποιαδήποτε επιχείρηση κατάργησης του πλαισίου δημιουργεί οικουμενικούς κινδύνους, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση  αποτελεί ένα μίγμα κρατών- μελών που δεν έχουν τα ίδια συμφέροντα και υπάρχει μια ζύμωση». 

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης υπογράμμμισε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ενιαία φωνή απέναντι στις προκλήσεις των καιρών συζήτηση που θα αναβαθμίσει το ρόλο της Ευρώπης έως ενός διεθνούς πυλώνα, ενώ η ιστορία έχει δείξει πως όταν η ΕΕ βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις δημιουργείται μια συσπείρωση».

Επίσης, διαβεβαίωσε για το θέμα της ενεργειακής κρίσης αλλά και ενδεχόμενης σύρραξης ότι «η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη στην περίπτωση που κλείσουν αγωγοί φυσικού αεριού σε Ουκρανία και Ρωσία, έχει εκπονήσει σχέδιο για επαρκή τροφοδοσία με ανεκτούς όρους».

Παράλληλα, μιλώντας για το θέμα της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης, δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι «η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους ευάλωτους πολίτες από τις αυξήσεις στην ενέργεια για όσα χρειαστεί και σε συνάρτηση με τα δημοσιονομικά σε αυτή τη φάση η στήριξη μας θα είναι διαρκής και στοχευμένη», δίνοντας το δικό του μήνυμα για την συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία της κυβέρνησης στο πλευρό των αδυνάτων.

Μιλώντας για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ειδικότερα για τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και Κάμαλα Χάρις, ανέφερε ότι τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την χώρα και η κρίση στην Ουκρανία, ενώ σε σχέση με την δικαιοσύνη υπογράμμισε ότι το αρμόδιο υπουργείο «έχει εκπονήσει σχέδιο -με πολύπλευρες δράσεις-ώστε να συρρικνωθεί ο χρόνος που θα γίνονται οι δίκες στα δικαστήρια με οριστικές και αμετάκλητες αποφάσεις».

Στα εσωτερικά ζητήματα, σχολίασε τις καταγγελίες του Αλέξη Τσίπρα προς την κυβέρνηση για τις απευθείας αναθέσεις. «Εξαπέλυσε πυρά» κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως «ο εύκολος πολιτικός λόγος οδηγεί σε λαϊκισμό. Όλες οι συμβάσεις ελέγχονται από το ελεγκτικό συνέδριο δεν έχει υπάρξει καμία παραβίαση. Έχουν υπάρξει απευθείας αναθέσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Σε σχέση με τον «εμφύλιο» που προκάλεσε εντός των τειχών της Κουμουνδούρου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι δηλώσεις του για τον «τακτικιστή Τσίπρα», επισήμανε ότι «είναι εξαιρετικά πολυτελές να ασχοληθούμε με τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Τσακαλώτος έχει επιλέξει ένα δρόμο που είναι προσωπικός και οφείλει να το διαχειριστεί η αντιπολίτευση στο πλαίσιο των εσωτερικών διαδικασιών».

Τέλος, κατέστησε σαφές ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΝΔ: Δεν τους ενδιαφέρει ο πόνος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών - Τους ενδιαφέρει μόνο να ρίξουν την κυβέρνηση

Για «ντιλάρισμα» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προκειμένου να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κάνει λόγο σε δήλωσή του το πρωί της Πέμπτης ο εκπρόσωπος τύπου της Νέ...

Δένδιας: «Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας»

Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ο οποίος, στη συζήτηση που εξελίσσεται στην ολομέλεια, υπογράμμ...

Φόρτωση άρθρων...