Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Η αποτίμηση των αποτελεσμάτων των Aυτοδιοικητικών Eκλογών

Αποτίμηση των αποτελεσμάτων του δεύτερου γύρου των Αυτοδιοικητικών Εκλογών κάνουν τα κόμματα την επόμενη ημέρα από τις κάλπες. Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας και ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των Αυτοδιοικητικών Εκλογών και των απολογισμό των κομμάτων.

Για τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των Αυτοδιοικητικών Εκλογών μίλησε ο Δημήτρης Τσιόδρας.

«Είχαμε χθες τον δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών. Είχαμε και πρώτο γύρο. Όσο λάθος είναι να μηδενίσουμε το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, τόσο λάθος είναι να πεις ότι το συμπέρασμα βγαίνει από τον δεύτερου γύρο. Το καντράν δείχνει σήμερα ότι οκτώ Περιφέρειες, επτά με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, και 1 συνεργασία η Κρήτη, 4 Περιφέρειες με στελέχη προερχόμενα από τον ευρύτερο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, και 1 Περιφέρεια στην αντιπολίτευση. Αυτός είναι ο χάρτης. Όταν κατεβαίνεις στις εκλογές, κατεβαίνεις με στόχο να κερδίσεις. Είχαμε δώσει πολιτικό χαρακτήρα στη «μάχη» για τις Περιφέρειες και τις 3 μεγάλες πόλεις. Και στελέχη για παράδειγμα ο κ. Κουρέτας στη Θεσσαλία, ήθελε να πάρει αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Κασσελάκη, γιατί ήξερε ότι αυτό δε θα του προσέδιδε δυναμική, αλλά θα τον μείωνε», είπε αρχικά.

Ακόμα, ο Δημήτρης Τσιόδρας πρόσθεσε: «η Νέα Δημοκρατία έχει ένα πολύ υψηλό ποσοστό, αλλά δεν έχει το 51%. Στον δεύτερο γύρο κρίνεται το εάν θα πάρεις το 50+1. Στις Περιφερειακές εκλογές έπαιξε ρόλο το τι έργο έχει κάνει ή δεν έχει κάνει, ο κάθε περιφερειάρχης».

Σχετικά με τον δήμο Αθηναίων: «Ο κ. Μπακογιάννης πήρε στην 1η Κυριακή 41% και την 2η 44%. Οι κ.κ. Δούκας και Ζαχαριάδης είχαν 28%. Υπήρξε μία αντισυσπείρωση απέναντι στον κ. Μπακογιάννη. Υπήρχε ένα κύμα να αλλάξει κάτι στον δήμο Αθηναίων. Ο κ. Μπακογιάννης πλήρωσε πολύ τον «Μεγάλο Περίπατο». Ο κ. Αγοραστός στη Θεσσαλία πλήρωσε τις καταστροφικές πλημμύρες και ό,τι έγινε. Οι πολίτες καταλόγισαν μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην τοπική αυτοδιοίκηση, το ίδιο και στη Λάρισα. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «είμαστε γειωμένοι και τα πόδια μας πατάνε στη γη». 

Οι πολίτες αξιολογούν κάθε πρόσωπο. Για την Πελοπόννησο, εκεί είχαμε τον κ. Πτωχό, ένα καινούριο πρόσωπο, απέναντί του η Νέα Δημοκρατία δεν έχει 52%. Είχε όμως έναν πρώην περιφερειάρχης. Ο κόσμος προτιμά αυτόν που κάνει δουλειά».

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος αναφέρθηκε επίσης στο αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σπυρόπουλος: «Η πρώτη σημαντική ήττα του κ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ.»

«Θέλουμε να δούμε μια πραγματική εικόνα των δύο Κυριακών των Αυτοδιοικητικών Εκλογών. Είναι ξεκάθαρο από το αποτέλεσμα ότι είναι η πρώτη σημαντική ήττα του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας μετά από μία σειρά και λόγους, φαίνεται ξεκάθαρη ήττα της Νέας Δημοκρατίας κι του κ. Μητσοτάκη προσωπικά. Ο κόσμος είδε την αλαζονεία των επιλογών και των συμπεριφορών αυτού του διαστήματος, από υπουργούς και στελέχη της Ν.Δ., για παράδειγμα αυτά που είπε ο κ. Αυγενάκης. Η απάντηση των πολιτών ήταν το πρώτο ξεκάθαρο μήνυμα σε αυτή την αλαζονική συμπεριφορά.

Είναι δεύτερη δύναμη το ΠΑΣΟΚ μετά από τα αποτελέσματα;

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Σπυρόπουλο, «είναι δεύτερη δύναμη, κέρδισε Περιφέρειες και Δήμους σε ολόκληρη τη χώρα. Είναι τεράστια επιτυχία σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Ο κ. Δούκας δεν πέτυχε νίκη επειδή συσπειρώθηκαν δύο δυνάμεις. Έφτιαξε μία πρόταση, ένα πρόγραμμα με ανάγκες της κοινωνίας. Πέτυχε τη συνένωση προοδευτικών δυνάμεων στη βάση της κοινωνίας. Αυτό θα επιχειρήσει να κάνει το ΠΑΣΟΚ απέναντι στην Νέα Δημοκρατία».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για το Νέο Ψηφιακό Σχολείο: Πολύ σημαντική βοήθεια προς τους μαθητές (Photos)

Είναι ένα υποστηρικτικό εργαλείο για όλους τους μαθητές, η πιλοτική χρήση του οποίου θα αρχίσει από τον Σεπτέμβριο, τονίζει ο Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του για το Νέο Ψηφιακό Σχολεί...

Μητσοτάκης: Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια χωρίς απόλυτη συμμόρφωση στη Συμφωνία των Πρεσπών (Video&Photos)

Διπλό μήνυμα στα Σκόπια ότι ο δρόμος προς την Ευρώπη θα μείνει κλειστός και τα μνημόνια δεν θα κυρωθούν μέχρι να υπάρχει απόλυτη συμμόρφωση με ό,τι προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών...

Φόρτωση άρθρων...