Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Η Αυτοδυναμία, η απειλή της τρίτης κάλπης και η «γαλάζια» στρατηγική απέναντι στα Δεξιά κόμματα

Τεχνητά διλήμματα, υπαινιγμοί για τρίτες κάλπες, εν μέσω θέρους, «πόλεμο» στα μικρά κόμματα, υποσχέσεις για καλύτερες ημέρες και πολλές περιοδείες, περιλαμβάνει το σχέδιο Μητσοτάκη για το δεύτερο γύρο των Εκλογών, με στόχο την αυτοδυναμία και την ηγεμονία του στο πολιτικό σκηνικό.

Παρότι στην Πειραιώς, οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις δείχνουν σχεδόν άνετη επικράτηση για τη Νέα Δημοκρατία, με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε εκτός παιχνιδιού από τις πρώτες κάλπες, με τη διαφορά των 20 μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται να είναι ανήσυχος…

Tου Κώστα Πασίση

Η κάλπη στις 25 Ιουνίου είναι άδεια και όλα ξεκινούν από την αρχή, τονίζει χαρακτηριστικά στις τελευταίες συνεντεύξεις του. Μια πολιτική ατάκα που επαναλαμβάνουν ταυτόχρονα, με ένταση, όλα τα γαλάζια στελέχη στα τηλεοπτικά πάνελ και όχι μόνο…

Αυτή είναι μια στρατηγική κίνηση για να μην υπάρχει αποσυσπείρωση στο δεύτερο γύρο των εκλογών, που μπορεί να περιορίσει την αυριανή παντοδυναμία του…

Προμετωπίδα στη γαλάζια στρατηγική που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι το δίλημμα: αυτοδυναμία ή ακυβερνησία και επιστροφή στις περιπέτειες του παρελθόντος.

Ένα φοβικό δίλημμα που ενισχύει την ανασφάλεια των πολιτών οι οποίοι έχουν περάσει δύσκολες ημέρες, επι διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και δε θέλουν να θυμούνται…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποντάρει πολλά  στο δίλημμα «αυτοδυναμία ή περιπέτειες» για να πείσει τους ψηφοφόρους να δώσουν στη ΝΔ αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές. Το επιχείρημα του είναι ότι μόνο μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ θα μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμά της χωρίς αναταραχές και προβλήματα.

Η αυτοδυναμία για τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας είναι μεγάλο στοιχημα για την επόμενη ημέρα των εκλογών και η συνέντευξη του στο MEGA ήταν αποκαλυπτική.

Όσον αφορά τις Eκλογές της 25ης Ιουνίου ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «το μόνο που ζητώ είναι οι πολίτες να επαναβεβαιώσουν ό,τι έκαναν στις 21 Μαΐου.

Δηλαδή ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν εκ νέου στη ΝΔ ποσοστό 40% και αυτό δεν έγινε τυχαία.

Αν η Δεξιά διατηρήσει το εν λόγω ποσοστό, τότε αυτόματα παίρνει το μπόνους 50 εδρών και όχι 40, κλειδώνοντας την πολυπόθητη  αυτοδυναμία, ακόμη και αν μπουν δύο ακόμη κόμματα στη Βουλή.

Η καθαρή εντολή που ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στοχεύει ακόμη στην αποφυγή της λεγόμενης χαλαρής ψήφου, με δεδομένο ότι η Δεξιά σε αυτή τη φάση τουλάχιστον δεν έχει δυνητικούς συμμάχους…

Το αφήγημα της αυτοδυναμίας και συνάμα της πολιτικής σταθερότητας πάει  «πακέτο» με την απειλή για τρίτες κάλπες μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών η Πειραιώς δε αφήνει τίποτε στην τύχη, αν και στις εκλογές της 21ης Μαΐου πιάστηκε αδιάβαστη αναφορικά με τη δυναμική του κόμματος ΝΙΚΗ. Μόνο τις τελευταίες 4-5 ημέρες αντελήφθησαν την επικινδυνότητα του εν λόγω  κόμματος, αλλά ήταν αργά για να βγάλουν αντίδραση.

Το κόμμα «Νίκη» αν καταφέρει να μπει στη Βουλή, ακόμη και με χαμηλό ποσοστό, μπορεί να αποσπάσει ψήφους από τη ΝΔ και να θέσει σε κίνδυνο την αυτοδυναμία της.

Φημολογείται ότι στην ατζέντα του αρχηγού της ΝΔ  υπάρχει και συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, που σε απλή μετάφραση σημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει   να εξασφαλίσει τη στήριξη της εκκλησίας και να αποτρέψει τη μετακίνηση ψηφοφόρων  προς το κόμμα «Νίκη».

Το γαλάζιο σχέδιο στοχεύει ακόμη στην αποδόμηση του αφηγήματος του ΣΥΡΙΖΑ ότι τυχόν παντοδύναμη ΝΔ θα σημάνει αυτόματα και αλαζονική κυβέρνηση.

Αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν σημαίνει ασύδοτη, αλλά αποτελεσματική κυβέρνηση» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του  και υπογράμμισε  ότι  μόνο οι ισχυρές κυβερνήσεις μπορούν να κάνουν τις μεγάλες αλλαγές. Σημείωσε δε πως δεν πρόκειται να «καβαλήσει το καλάμι» και δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο στα στελέχη και  στους αυριανούς υπουργούς.

Mε πληροφορίες από το «Καρφί»

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Κασσελάκης, η διαγραφή του ονόματος ΣΥΡΙΖΑ και το αναγκαστικό ξεκαθάρισμα με στροφή προς τα... δεξιά

Ο Κασσελάκης συνεχίζει τα σόου του μέσω διαδικτύου στοχεύοντας στη νεολαία και πιστεύοντας ότι μετά από 2-3 τετραετίες θα είναι... πρωθυπουργός! Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα είναι βαλτωμένο κ...

Φόρτωση άρθρων...