Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Η Ελλάδα απαντά στις τουρκικές προκλήσεις με αποφασιστικότητα και επιχειρήματα

Τέλος δεν έχουν οι προκλήσεις της Τουρκίας κατά της Ελλάδας. Οι Τούρκοι με τις κινήσεις και τις δηλώσεις τους έχουν προκαλέσει ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η Ελλάδα απαντά στις προκλήσεις των Τούρκων με αποφασιστικότητα και επιχειρήματα.

Για εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κλήθηκε χθες ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα, Χριστόδουλος Λάζαρης.

Αυτή η κίνηση προκαλεί κλιμάκωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ως αιτία που το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη αναφέρεται «η παροχή διευκολύνσεων στην Ελλάδα σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK, η FETÖ και η DHKP-C, τις οποίες η Τουρκία καταπολεμά, καθώς και η δράση του PKK που οργανώθηκε κοντά στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα».

Διπλωματικές πηγές για τις πρόσφατες κατηγορίες της Τουρκίας κάνουν λόγο δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα ότι «τις απορρίπτουμε εν τω συνόλω τους καθώς είναι αβάσιμες και αναληθείς Η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Τη χθεσινή κλήση του Έλληνα πρέσβη στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σχολίασε ο Γιάννης Οικονόμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι είναι τελείως ανυπόστατες οι κατηγορίες και δεν έχει καμία σχέση η χώρα με όλα αυτά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά είπε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε βαθύ αδιέξοδο και πρόσθεσε: «Το τελευταίο διάστημα έχει συναντήσει την καταδίκη από όλο τον δυτικό κόσμο, παρά τα προσωρινά φάλτσα κάποιων».

«Η στάση της Τουρκίας αντανακλά την απογοήτευση και την ανησυχία του Ερντογάν για την αναβάθμιση της Ελλάδας και την αναγνώριση του γεωστρατηγικού της ρόλου», επεσήμανε ο υφυπουργός Επικρατείας.

Για τα νησιά είπε ότι η ελληνική κυριαρχία τους δεν αμφισβητείται από κανέναν, και πως όποιος φέρνει τέτοιους ισχυρισμούς δεν έχει καμία τύχη να τους κάνει αποδεκτούς από τρίτους.

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει όλες τις προκλήσεις με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία», σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βορίδης: Η εμφάνιση των πολιτικών αρχηγών εξηγεί γιατί η Ν.Δ. θα είναι πρώτη στις Ευρωεκλογές

Τις τοποθετήσεις των επικεφαλής ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και «Πλεύσης Ελευθερίας» στη Βουλή σχολίασε ο Μάκης Βορίδης. «Οι πολίτες, αυτό που βλέπουν, είναι ότι από τη μια έχουν μια κυβέρνησ...

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου ανοίγει η πόρτα εξόδου της Ν.Δ. – Σας αξίζει μήνυμα αποδοκιμασίας

Νέα επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και κατά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή. ...

Φόρτωση άρθρων...