Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Η ΝΔ ανακοινώνει τα πρώτα 20 ονόματα στο ευρωψηφοδέλτιο – Οι «κλειδωμένοι» και οι υπό συζήτηση

Σε πλήρη εκλογικό ρυθμό μπαίνει σταδιακά η Νέα Δημοκρατία, καθώς απομένουν μόλις δυόμισι μήνες μέχρι τις κάλπες της 9ης Ιουνίου για τις ευρωεκλογές.

Η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα για τις προσεχείς ευρωεκλογές, με επικεφαλής τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκο, ήδη έχει ξεκινήσει τις εργασίες της, η καμπάνια προετοιμάζεται και οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές αναμένεται να παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση περί τις 10 Απριλίου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Ως προς τους νυν ευρωβουλευτές της ΝΔ, μια νέα θητεία θα διεκδικήσουν ο επικεφαλής της Κ.Ο. της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, η Μαρία Σπυράκη και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης. Από τη «φουρνιά» του 2019, εκτός μένουν η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση με τα e-mails της, ο Θεόδωρος Ζαγοράκης που οδεύει προς το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο Γιώργος Κύρτσος που έχει διαγραφεί από τη ΝΔ.

Επίσης, θα επισημοποιηθεί η υποψηφιότητα προσώπων, των οποίων έχει ήδη προεξοφληθεί τρόπον τινά η υποψηφιότητά τους. Σε αυτούς συγκαταλέγονται η πρώην υπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο πρώην υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Θανάσης Εξαδάκτυλος, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Σωτήρης Σέρμπος και ο πρώην δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Στα «φρέσκα» ονόματα θα περιλαμβάνονται αυτά του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρη Τσιόδρα, του ολυμπιονίκη και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πύρρου Δήμα, του καθηγητή Ναπολέοντα Μαραβέγια, της πρώην βουλευτή της ΝΔ στην Α' Πειραιώς και συμπαρουσιάστριας εκπομπής του Mega Νόνης Δούνια, ενώ δεύτερη ευκαιρία αναμένεται να έχουν ο πρώην υπουργός Γιώργος Αμυράς και η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα που ήταν και στο ευρωψηφοδέλτιο του 2019. Στη λίστα ακόμα το στέλεχος της ΝΔ Σπύρος Καρανικόλας, αλλά και η γραμματέας Εθελοντισμού της ΝΔ Πίστη Κρυσταλλίδου. Ο κ. Τσιόδρας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι την τυπική ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου, οπότε και θα ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του.

Παράλληλα, στο πρώτο «κύμα» γαλάζιων ανακοινώσεων θα περιλαμβάνονται και πρόσωπα από την ΟΝΝΕΔ, αλλά και την ομογένεια. Φερ ειπείν, από την ΟΝΝΕΔ θα συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Βασίλης Σακελλάρης, ενώ από την ομογένεια θα υπάρξει υποψηφιότητα ακόμα και από τον ελληνισμό της Αυστραλίας.

Στα προς ανακοίνωση ονόματα δεν περιλαμβάνεται αυτό του Γιώργου Αυτιά, του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, ο οποίος θα συνεχίσει μέχρι την τυπική ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου που θα γίνει την εβδομάδα μετά το συνέδριο της ΝΔ από τις 5 ως τις 7 Απριλίου στο Ζάππειο. Εκκρεμότητα είναι και η υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, στο τραπέζι έχει πέσει το όνομα του βουλευτή της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη, με στόχευση στο πιο συντηρητικό κοινό της παράταξης, ενώ ο συνδικαλιστής της αστυνομίας, Γιώργος Καλλιακμάνης φαίνεται ότι έχει «κλειδώσει».

Παράλληλα, ακούγεται το όνομα του γιου του Μανώλη Μητσιά, Μίλτου Μητσιά ο οποίος είναι οδοντίατρος στο επάγγελμα αλλά και του πρώην υφυπουργού και βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κουκοδήμου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στην Τήνο για το Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Τήνο θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την οικογένειά του, σε μία μικρή ανάπαυλα πριν από την προεκλογική περίοδο εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίο...

Φόρτωση άρθρων...