Τετάρτη
31 Μαΐου 2023

Η πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη μετά την κόντρα (Photos)

Πολιτική

Την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821 τίμησε η Βουλή των Ελλήνων.

Το πρωί, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, παρέστη στη δοξολογία που τελέστηκε, ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Ιερώνυμου.

Έπειτα από την ολοκλήρωση πέρας της δοξολογίας, ο Κωσταντίνος Τασούλας, υποδέχθηκε και φιλοξένησε στο Κοινοβούλιο την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, τον υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μιχάλη Γιωργάλλα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη, τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Κωνσταντίνο Φλώρο, καθώς και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Αυτή ήταν η πρώτη δημόσια συνάντηση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη μετά την αντιπαράθεση των δύο ανδρών τόσο για τις προσκλήσεις που είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όσο και για την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη για Πρωθυπουργό πολιτικό πρόσωπο -«άγνωστο Χ».

Ο Πρόεδρος της Βουλής προσέφερε σε όλους τους παριστάμενους μια μοναδική έκδοση της Βουλής των Ελλήνων, τη συλλεκτική ομοιογραφική αναπαραγωγή της ελληνο-ιταλικής μετάφρασης του Ύμνου εις την Ελευθερίαν που έγραψε ο Διονύσιος Σολωμός το 1823, σε ηλικία 25 ετών. Η συγκεκριμένη έκδοση κυκλοφόρησε το 1825 σε μετάφραση του Gaetano Grassetti.

Αμέσως μετά οι παριστάμενοι μετέβησαν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στη συνέχεια παρακολούθησαν τη στρατιωτική παρέλαση.

Η πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη μετά την κόντρα
Η πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη μετά την κόντρα
Η πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη μετά την κόντρα

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...