Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Αυτή είναι η ρύθμιση που εξετάζει η Kυβέρνηση για το οριστικό «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη

Ρύθμιση που θα «μπλοκάρει» οριστικά την κάθοδο του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαΐου εξετάζει η Κυβέρνηση. 

Η 5η Μαΐου είναι η ημερομηνία κατά την οποία ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη. Η Κυβέρνηση εξετάζει ρύθμιση προκειμένου να διασφαλιστεί η απαγόρευση καθόδου του.

Σε μια προσπάθεια να «παρακαμφθεί» η τροπολογία για την απαγόρευση από την Τρίτη, νέος πρόεδρος του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες», του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη, είναι ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, ο οποίος εξελέγη παμψηφεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιπλέον ρύθμιση που εξετάζει η Κυβέρνηση αναφορικά με το μέλλον για το κόμμα Κασιδιάρη και την κάθοδό του στις επικείμενες Εκλογές είναι να φέρει ρύθμιση έτσι ώστε η απόφαση να ληφθεί από την ολομέλεια του α' τμήματος του Αρείου Πάγου, δηλαδή και των δέκα μελών, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, και όχι μόνο από τη πενταμελή επιτροπή, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε για το θέμα πως «υπάρχει επαρκές θεσμικό πλαίσιο ώστε εγκληματικές οργανώσεις, ακόμη και όταν χρησιμοποιούν τρικ, μέσω της τοποθέτησης στην ηγεσία τους ανώτατων δικαστικών, για να κατέλθουν στην εκλογική διαδικασία, να μην μπορέσουν τελικά», ενώ πρόσθεσε ότι «είμαι σίγουρος ότι η Δικαιοσύνη θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Κανείς δεν είναι αφελής και δεν θα ξεγελασθεί. Εάν χρειαστούν προσθήκες, εδώ είμαστε να το δούμε».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Με χαρακτήρα εθνικών εκλογών η «μάχη» για την κάλπη – Ανεβάζει στροφές η κυβέρνηση

Στο κόκκινο ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο όσο πλησιάζει η ημερομηνία των ευρωεκλογών με την κυβέρνηση και τα κόμματα να έχουν δώσει χαρακτηριστικά εθνικής κάλπης στην εκλογική α...

Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε το μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους - Μήνυμα κατά της αποχής στις ευρωεκλογές

«Στις ευρωεκλογές θα κριθεί πόσο δυνατές θα είναι οι ελληνικές φωνές στην Ευρώπη αλλά και το πόσο σταθερό θα είναι το πολιτικό σκηνικό ώστε η Ελλάδα να μείνει σε τροχιά προόδου», τ...

Φόρτωση άρθρων...