Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Ισχυρές αναταράξεις στην Κουμουνδούρου μετά το τελεσίγραφο Κασσελάκη - Σκληρή απάντηση της «Ομπρέλας»

Νέες ισχυρές αναταράξεις καταγράφονται στην Κουμουνδούρου μετά το τελεσίγραφο Κασσελάκη. Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν με την πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία, να κάνει αιχμηρό  σχόλιο μέσω ανάρτησης στο facebook.  

«Το κόμμα, πάντως, έχει όργανα, θέσεις, καταστατικό. Καταργήθηκαν, μήπως και δεν το ξέρουμε;», τονίζει η Αννέτα Καββαδία και παράλληλα παραθέτει και το άρθρο 39 του κασταστατικού. Η πρώην βουλευτής στο τέλος της ανάρτησής της αναφέρει: «Και σε κάθε περίπτωση, τέσσερις μέρες πριν από τις Εκλογές, τέτοιου είδους δηλώσεις, κάποιος κακεντρεχής θα τις χαρακτήριζε υπονομευτικές».

Δείτε την ανάρτηση της Αννέτας Καββαδία:

«Το κόμμα, πάντως, έχει όργανα, θέσεις, καταστατικό.  Καταργήθηκαν, μήπως, και δεν το ξέρουμε;

«Άρθρο 39 - Επιλογή υποψήφιων βουλευτών/τριών και ευρωβουλευτών/τριών

Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις εθνικές εκλογές καταρτίζονται με ισάριθμη αντιπροσώπευση των φύλων. Η επιλογή των υποψήφιων βουλευτών/τριών γίνεται με απόφαση των Νομαρχιακών Επιτροπών ύστερα από διαβούλευση με τις ΟΜ. Η Κεντρική Επιτροπή έχει το δικαίωμα αιτιολογημένης τροποποίησης των επιλογών των Νομαρχιακών Επιτροπών με αυξημένη πλειοψηφία 70%, αφού προηγουμένως συζητήσει με τις Νομαρχιακές Επιτροπές. Σε κάθε περίπτωση η τελική έγκριση των υποψήφιων βουλευτών ανήκει στην Κεντρική Επιτροπή».

Και σε κάθε περίπτωση, τέσσερις μέρες πριν από τις εκλογές, τέτοιου είδους δηλώσεις, κάποιος κακεντρεχής θα τις χαρακτήριζε υπονομευτικές».

Το τελεσίγραφο Κασσελάκη 

O Στέφανος Κασσελάκης προειδοποίησε ότι όποιος θα υπονομεύσει την ενότητα της Κοινοβουλευτική Ομάδα και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει θέση σε μελλοντικά ψηφοδέλτια του κόμματος.

Αρχικά οι αντιδράσεις ήταν σε επίπεδο διαρροών, με στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης να σχολιάζουν ότι αυτό το τελεσίγραφο του Στέφανου Κασσελάκη είναι αντικαταστατικό και να επικαλούνται το Άρθρο 39 του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο προβλέπει ότι τα ψηφοδέλτια του κόμματος αποφασίζονται από τις κατά τόπους Νομαρχιακές Επιτροπές και κατόπιν από την Κεντρική Επιτροπή.

Τι απαντά η πλευρά Κασσελάκη στις αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας σε όλα αυτά, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμιζαν ότι στις πρόσφατες εκλογές η διαδικασία που ακολουθήθηκε είχε να κάνει με την τριετή επιτροπή που επέλεξε όλες τις υποψηφιότητες (Καλόγηρου, Σβίγγου, Βασιλειάδης). Στη συνέχεια πέρασαν από την Πολιτική Γραμματεία, όπου εκεί κόπηκε ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων Χαιρετάκης και ο Αδαμόπουλος και στη συνέχεια ο τελικός αριθμός των υποψηφίων εγκρίθηκε από την Κεντρική Επιτροπή.

Όμως, όταν προέκυψε το θέμα του Γιώργου Κατρούγκαλου, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που πήρε την τελική απόφαση και τέθηκε εκτός ψηφοδελτίων, ενώ ακόμα και τον Παύλο Πολάκη ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποφασίσει να τον θέσει εκτός κόμματος. Η όποια αλλαγή υπήρξε είχε να κάνει με το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας πείστηκε από τους συντρόφους του ότι δεν θα έπρεπε να το τραβήξει.

Οι ίδιες πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη σημείωναν με νόημα ότι σε τέσσερα χρόνια μπορεί και το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ να έχει αλλάξει.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης: Ο Μητσοτάκης θα καταγγείλει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αν υπάρξει παραβίαση

Ο Υπουργός Υγείας στάθηκε στις προκλήσεις κυβερνητικών αξιωματούχων των Σκοπίων, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία πως αν ο Μιτσκόσκι γίνει Πρωθυπουργός και συνεχίσει έτσι, ο Μ...

Γεραπετρίτης για Μονή της Χώρας: Εκτιμώ πως θα υπάρξει επαναξιολόγηση από την τουρκική κυβέρνηση

Την οικουμενική ακτινοβολία της Μονής της Χώρας ως πολιτιστικό αγαθό επισήμανε ο κ. Γιώργος Γεραπετρίτης εκτιμώντας πως η τουρκική κυβέρνηση θα επαναξιολογήσει την μετατροπή της σε...

Φόρτωση άρθρων...