Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Ισχυρές αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω της σύγκρουσης Κασσελάκη – Πολάκη

Πολιτική

Νέες αναταράξεις έχουν προκληθεί στον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες.  Το «σκοτσέζικο ντους» που επιφύλαξε ο Στέφανος Κασσελάκης στον Παύλο Πολάκη, έκλεψε τις εντυπώσεις από τις διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που ολοκληρώθηκαν χθες Κυριακή.

Κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο των εργασιών, ο Στέφανος Κασσελάκης έτεινε χείρα φιλίας στον κ. Πολάκη με τον οποίο χθες από το ίδιο βήμα επέλεξε να συγκρουστεί για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε, αναφερόμενος στην κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου, πως «και εγώ αν δεν γνώριζα τον Καπνισάκη και τον Πολάκη δε θα ήμουνα στον ΣΥΡΙΖΑ», υπεραμυνόμενος ωστόσο της ανάγκης για ελεύθερη συμμετοχή στη διαδικασία συγκρότησης της ευρωλίστας.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο Στέφανος Κασσελάκης, ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, αναφερόμενος στο επίμαχο νομοσχέδιο, προέβη σε μια επίδειξη ισχύος και προκάλεσε τους διαφωνούντες λέγοντας: «ποιος εδώ μέσα διαφωνεί με ένα ζευγάρι ομόφυλων να έχει το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο; Υπάρχει κανείς; Να σηκωθεί. Ποιος εδώ μέσα διαφωνεί με ένα ομόφυλο ζευγάρι να έχει δικαίωμα στην τεκνοθεσία και την υιοθεσία, να το πει».

Κάνοντας σαφές πως στρέφει τα πυρά του προς τον Παύλο Πολάκη είπε πως «η αριστερά στα βουνά ξέρει να αγωνίζεται και όχι να κρύβεται. Και αυτό θα κάνουμε γιατί υπάρχει μία σωστή μεριά της ιστορίας και εμείς με υπερηφάνεια θα υπερψηφίσουμε κάθε βήμα στην κοινωνική πρόοδο». Απάντησε δηλαδή στον Παύλο Πολάκη που φέρεται να δήλωσε ότι «δεν μπορεί να ανέβει κάνεις πάνω από 300 μέτρα υψόμετρο και να ανοίξει συζήτηση για οποιοδήποτε άλλο θέμα, χωρίς να σου πουν γι’ αυτό».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στην Τήνο για το Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Τήνο θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την οικογένειά του, σε μία μικρή ανάπαυλα πριν από την προεκλογική περίοδο εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίο...

Φόρτωση άρθρων...