Πέμπτη
29 Φεβρουαρίου 2024

Καϊλή: Προσφυγή στο Ευρωκοινοβούλιο για «παραβίαση ασυλίας»

Πολιτική

Για παραβίαση της ασυλίας της προσέφυγε στο Ευρωκοινοβούλιο η Εύα Καϊλή. Δια μέσω των συνηγόρων υπεράσπισής της υποστηρίζει ότι παρακολουθείτο από μυστικές υπηρεσίες αραβικών χωρών.

Συγκεκριμένα, σε νέα, κοινή, ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί και Μιχάλης Δημητρακόπουλος, υπογραμμίζουν ότι η «Εύα Καϊλή παρακολουθείτο κατά την περίοδο που συμμετείχε στην επιτροπή Pega» (την επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου που ερευνά υποθέσεις τηλεφωνικών παρακολουθήσεων).  

Υπογραμμίζουν ότι η «πραγματικότητα στις Βρυξέλλες, το κέντρο της Ευρώπης, είναι ζοφερή» και σε άλλο σημείο τονίζουν ότι η πελάτισσά τους έπεσε θύμα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των δικηγόρων Δηματρακόπουλου και Μαρί:

«Η κυρία Εύα Καϊλή προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για παραβίαση της βουλευτικής της ασυλίας, καθώς παρακολουθείτο από μυστικές υπηρεσίες κατά την περίοδο που συμμετείχε στην επιτροπή Pega, η οποία διερευνούσε την ύπαρξη παράνομου λογισμικού παρακολούθησης δραστηριοτήτων των ευρωβουλευτών και πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Η δημοσίευση αυτής της είδησης προκάλεσε σημαντικό ενδιαφέρον, αν και δεν ήταν λίγα τα μέσα ενημέρωσης που επιτίθενται συστηματικά στην κ. Καϊλή και την κατηγόρησαν για διασπορά σεναρίων συνωμοσίας».

«Όμως  στη συνέχεια ακολούθησε  η σοκαριστική είδηση, ότι παρακολουθείται ακόμα και ο ανακριτής Michel Claise, που τους άφησε άφωνους. Δεν υπάρχει κανένα σενάριο συνωμοσίας. Φαίνεται ότι στη ζοφερή πραγματικότητα των Βρυξελλών, την πρωτεύουσα  της Ευρώπης, έχουν μεταφερθεί οι γεωπολιτικές συγκρούσεις του Αραβικού Κόλπου, της Βόρειας Αφρικής, της Αραβικής Χερσονήσου. Σήμερα  το θύμα είναι η Εύα Καϊλή, αύριο οι δικαστές και οι εισαγγελείς, μεθαύριο ποιος;»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για Τέμπη: «Όταν τιμωρηθούν οι ένοχοι θα κλείσει το εθνικό τραύμα»

«Έναν χρόνο από την τραγωδία των Τεμπών, οι πληγές από τον χαμό των θυμάτων της μένουν νωπές, με τον Γολγοθά των δικών τους ανθρώπων πάντα δύσκολο και ανηφορικό» τονίζει ο πρωθυπου...

Υπουργικό Συμβούλιο: Νέα μέτρα κατά της ακρίβειας και μείωση τιμών κατά 15% - Αυστηρότερο πλαίσιο για τις ελληνοποιήσεις

Μετά τη θλιβερή επέτειο της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την τραγωδία των Τεμπών, η κυβέρνηση επιστρέφει σε πιο κανονικό τέμπο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει σήμερα το πρω...

Φόρτωση άρθρων...