Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Αργία και αύριο Τετάρτη σε Αττική, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη

Ελλάδα

«Η σημερινή αργία παρατείνεται και αύριο Τετάρτη σε Αττική, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη», ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, στην έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία.

«Η συγγνώμη της πολιτείας δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ποτέ προσχηματική», είπε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

«Καταφέραμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες να απεγκλωβιστούμε 3.500 συμπολίτες μας από την Αττική Οδό και 1.800 αυτοκίνητα. Η προσπάθεια συνεχίζεται και σήμερα ώστε το συντομότερο να τελειώσει ο απεγκλωβισμός», ανέφερε ο Χρήστος Στυλιανίδης.

«Είναι σημαντικό ότι καταφέραμε να μην υπάρχει υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες κάποιος τραυματισμός», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Μέσω του Προαστιακού μεταφέρονται στην Αθήνα όσοι διανυκτέρευσαν στο αεροδρόμιο. Από χθες το βράδυ μετακινούνται στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης της Αττικής Οδού όλα τα οχήματα που αφέθηκαν από τους οδηγούς που απεγκλωβίστηκαν για να δουλέψουν τα εκχιονιστικά. Είναι σημαντικό ότι αποφύγαμε να έχουμε τραυματισμό ή κάτι χειρότερο. Η συνδρομή του ΕΚΑΒ ήταν χρήσιμη και ευχαριστούμε όλες τις δυνάμεις. Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στα θέματα ιατρικής φροντίδας», ανέφερε ο υπουργός.

«Η σημερινή αργία παρατείνεται και αύριο Τετάρτη σε Αττική, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη», είπε ο υπουργός. 

«Ευχαριστούμε όσους επιχειρούν και βρίσκονται στο πλευρό των πολιτών», ανέφερε ο Χρήστος Στυλιανίδης. 

Αποζημίωση 2.000 ευρώ σε κάθε όχημα που εγκλωβίστηκε

Νωρίτερα αποφασίστηκε να δοθεί αποζημίωση 2.000 ευρώ σε κάθε όχημα που εγκλωβίστηκε. 

Το πρωί ο πρωθυπουργός προήδρευσε σε σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τροχαίο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης - Βγήκαν από τα αυτοκίνητα και άρχισαν να παίζουν ξύλο

Με νεύρα αντιμετώπισαν δύο οδηγοί το τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν. Οι δύο οδηγοί βγήκαν από τα αυτοκίνητά τους και άρχισαν να… παίζουν ξύλο. Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε ...

Πάτρα: Σοβαρό εργατικό ατύχημα σε σούπερ μάρκετ

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σε σούπερ μάρκετ στην Τριών Ναυάρχων, στην Πάτρα. Συγκεκριμένα, ακρωτηριάστηκε το δάχτυλο ενός εργαζόμενου στο κατάστημα, με αποτέλεσμα στο ση...

Πασαλιμάνι: Ελεύθεροι οι οκτώ συλληφθέντες εργάτες για την κατάρρευση κτηρίου - Κρατείται ο εργολάβος

Ελεύθεροι με απόφαση της εισαγγελίας Πειραιά, αφέθηκαν οι οκτώ εργαζόμενοι που είχαν συλληφθεί από την αστυνομία για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού, έπειτα την κατάρρευση τμή...

Φόρτωση άρθρων...