Τετάρτη
22 Μαΐου 2024

Κάλεσμα Χαρίτση σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας για πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και την Πλεύση Ελευθερίας καλεί ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης να καταθέσουν από κοινού πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με αφορμή το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Χαρίτση:

«Σήμερα υπερασπιζόμαστε το δημόσιο πανεπιστήμιο. Σήμερα υπερασπιζόμαστε και το Σύνταγμα της χώρας. Υπερασπιζόμαστε τις συλλογικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση παραβιάζει ανερυθρίαστα το Σύνταγμα που ρητά ορίζει ότι δεν επιτρέπεται η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Καλώ σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και την Πλεύση Ελευθερίας να καταθέσουμε από κοινού πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Ολες οι δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Εδώ δεν χωρούν μισόλογα. Η κυβέρνηση πρέπει να ηττηθεί. Η δημοκρατία πρέπει να νικήσει».

Τι λέει το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας

Η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να υπογράφεται από τουλάχιστο το ένα έκτο (1/6) των βουλευτών (δηλαδή 50 βουλευτές) και να περιλαμβάνει σαφώς τα θέματα για τα oπoία θα διεξαχθεί η συζήτηση. H πρόταση δυσπιστίας υπoβάλλεται στον πρόεδρο σε δημόσια συνεδρίαση της Βουλής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι η Βόρεια Μακεδονία θα παραμείνει προσηλωμένη στην ευρωπαϊκή πορεία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν λάβει διαβεβαιώσεις σε όλα τα επίπεδα από το κόμμα που επικράτησε στις πρόσφατες εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία (VMRO) ότι θα συνεχιστεί η ευρωπαϊκή πορεί...

Νέο ηχηρό μήνυμα Mητσοτάκη: Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία μέχρι να αλλάξουν στάση

«Η αντιπολίτευση δεν μιλά για τα πραγματικά προβλήματα – Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κοντύνει η Νέα Δημοκρατία και ο Μητσοτάκης», ανέφερε ο Πρωθυπουργός για τις Ευρωεκλογέ...

Φόρτωση άρθρων...