Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Καλύπτει τα νώτα στα Δεξιά ο Μητσοτάκης - Αμυντική πολιτική, ασφάλεια, μεταναστευτικό ψηλά στην ατζέντα

Στρατηγικές κινήσεις υψηλού πολιτικού συμβολισμού με απήχηση στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς και όχι μόνο υλοποιεί ο πρωθυπουργός

Πολιτική

Στρατηγικές κινήσεις υψηλού πολιτικού συμβολισμού με απήχηση στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς και όχι μόνο υλοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βάζοντας ψηλά στην ατζέντα της Κυβέρνησης μείζονα θέματα, όπως η αμυντική θωράκιση της χώρας, η σθεναρή στάση απέναντι στην Τουρκία, το μεταναστευτικό και η ασφάλεια του πολίτη.

Παρά τις συνεχείς διακηρύξεις περί διεύρυνσης προς τα Κεντροαριστερά, ο Πρωθυπουργός φαίνεται πως λαμβάνει σοβαρά υπόψη και τα παραδοσιακά νεοδημοκρατικά ακροατήρια και με στοχευμένες δράσεις επιχειρεί να συσπειρώσει τους πολίτες που ευαισθητοποιούνται περισσότερα από τα επίμαχα θέματα καλύπτοντας τα νώτα στα Δεξιά και βάζοντας ένα μεγάλο ανάχωμα στα άλλα ακραία κόμματα που καραδοκούν για να υφαρπάξουν ψήφους από την κυβερνητική παράταξη.

Σε μία περίοδο γεμάτη έντονες προκλήσεις, ο κ. Μητσοτάκης εφαρμόζει πολιτικές με έντονο εθνικό αποτύπωμα, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στην ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και των σχέσεων εμπιστοσύνης με μια κοινωνία που υπέστη ισχυρές αναταράξεις τα τελευταία χρόνια.

Το πρωτόγνωρο εξοπλιστικό πρόγραμμα που παίρνει σάρκα και οστά σε συνδυασμό με την ξεκάθαρη στάση της Αθήνας απέναντι στην Άγκυρα επιβεβαιώνουν την απαρέγκλιτη βούληση της Κυβέρνησης για μία εθνικά υπερήφανη πολιτική με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και στις σχέσεις καλής γειτονίας.

Την ίδια ώρα το Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζεται πυρετωδώς για ένα ενδεχόμενο νέο προσφυγικό ρεύμα λόγω των εξελίξεων στο Αφγανιστάν, έχοντας διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ακόμη και στις Βρυξέλλες ότι δεν θα επιτρέψει να επαναληφθούν τα λάθη του 2015.

Εκτός των άλλων, στο εσωτερικό επιχειρείται μετά από τον πρόσφατο ανασχηματισμό μια δυναμική κινητοποίηση στα μεγάλα αστικά κέντρα και στην περιφέρεια, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το έγκλημα και οι έκνομες πράξεις, με τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη να εξαγγέλλει την επιστροφή χιλίων και πλέον αστυνομικών σε  περιπολίες.

Με δεδομένο ότι η Νέα Δημοκρατία κινείται πλέον στρατηγικά με φόντο τις επόμενες εκλογές, αναμένεται επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου με στόχο την ικανοποίηση των προσδοκιών των πολιτών και τη δημιουργία προϋποθέσεων για την επίτευξη του μεγάλου στόχου της αυτοδυναμίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρωμανός: «Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να κερδίζει δικαιωματικά τον τίτλο του πράσινου ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα του»

Αιχμές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, αφήνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός. «Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να κερδίζει δ...

Γεραπετρίτης για Βόρεια Μακεδονία: «Παραχωρήσεις στα θεμελιώδη δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές»

«Δεν υπάρχει περιθώριο για οποιαδήποτε παραχώρηση. Η Ελλάδα θα παρακολουθεί αυστηρά την κατάσταση στη Βόρεια Μακεδονία», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, o οποίο...

Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία, τι δείχνει η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ - Που βρίσκονται τα άλλα κόμματα (κάρτες)

Την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας καταγράφουν δύο ακόμη δημοσκοπήσεις. Την ίδια ώρα, στη δεύτερη θέση παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρίτο είναι το ΠΑΣΟΚ. Άνοδο της Νέας Δημοκρατίας,...

Φόρτωση άρθρων...