Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

«Πυριτιδαποθήκη» ο ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης απειλεί τους βουλευτές αν δεν ψηφίσουν το νομοσχέδιο – Αποχώρησε ακόμα και ο Φλαμπουράρης

Mήνυμα στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας μέσω Skype από τις Βρυξέλλες.

Θα υπάρξουν κυρώσεις σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφοροποιηθούν σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, προανήγγειλε από τις Βρυξέλλες συμμετέχοντας διαδικτυακά στη συνεδρίαση της Πολιτικης Γραμματείας του κόμματος, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να απάντησε σε μέλος του οργάνου που ζήτησε διευκρινίσεις επί του θέματος, πως θα υπάρξουν κυρώσεις σε όποιον διαφοροποιηθεί.

Συγκεκριμένα, «Θέλω να ξέρω τι θα γίνει αύριο σε περίπτωση που κάποιος βουλευτής είτε απέχει από την ψηφοφορία, είτε καταψηφίσει» ανάφερε στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Ραγκούσης, με τον Στέφανο Κασσελάκη να του απαντά πως θα υπάρξουν κυρώσεις, σε περίπτωση διαφοροποιήσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν ο πρόεδρος του κόμματος είπε ότι πρόκειται για αξιακό θέμα, χαρακτήρισε προνόμιο του αρχηγού την επιβολή των όποιων μέτρων, ωστόσο δεν έκανε πουθενά λόγο περί διαγραφών.

Ο Παύλος Πολάκης που ήταν από τους πρώτους που είχαν εκφράσει ενστάσεις επί του νομοσχεδίου, έχει επιλέξει να βρίσκεται στα Χανιά αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες, γεγονός το οποίο μπορεί να του στοιχίσει τη θέση του συντονιστή της ΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, τέσσερις ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρουν με την αποχή ή την καταψήφιση του νομοσχεδίου. Τα ονόματα που ακούγονται είναι των Βασίλη Κόκκαλη, Μίλτου Ζαμπάρα, Αθηνάς Λινού και Νίνας Κασιμάτη.

Παράλληλα, σχετικά με τον τρόπο εκλογής των συνέδρων ο Στέφανος Κασσελάκης έχει προτείνει να υπάρξει αναβολή μέρους των διαδικασιών, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες αντιδράσεις μέσα στη Γραμματεία και σύμφωνα με πληροφορίες καταλογίζουν στον κ. Κασσελάκη ότι οδηγεί το κόμμα σε ρευστοποίηση.

Αποχώρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, η Κατερίνα Νοτοπούλου και άλλα στελέχη διαφωνώντας με αυτές τις επιλογές του προέδρου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης: Συνωμοσιολογίες του Πολάκη το «στήσιμο» για τα κλάματα της Λινού, κοροϊδία εάν δεν τον διαγράψουν

Ως συνωμοσιολογία χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης τα όσα ανέφερε σε ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης μετά τη διαγραφή του για το bullying ότι ήταν στημένο από την κυρία Λινού προσθέτο...

Καταπέλτης ο Τασούλας: «Χυδαίος ζήτουλας προσοχής ο Πολάκης» - Του κόβει τη μισή βουλευτική αποζημίωση

Την έντονη αντίδραση του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, προκάλεσε η επίθεση του Παύλου Πολάκη σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη. Ο Πρόεδρος της Βουλής επέβαλε στον ...

Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη ανάμεσα στους 500 καλεσμένους στο δείπνο του Μακρόν (Photos)

Δείπνο προς τιμήν προσωπικοτήτων και ηγετών απ’ όλο τον πλανήτη παραθέτουν απόψε ο Εμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν, κάτω από την πυραμίδα του Λούβρου στο Παρίσι. Στο δείπνο παρακά...

Φόρτωση άρθρων...