Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

Κασσελάκης: «Τελευταία ευκαιρία οι Ευρωεκλογές για να ψαλιδίσουν οι πολίτες την αλαζονεία της Κυβέρνησης»

Να στείλουν «ηχηρό μήνυμα» απέναντι στην «αλαζονεία της κυβέρνησης» ζήτησε από τους πολίτες στην Καλαμάτα, ο Στέφανος Κασσελάκης, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε περιοδεία στη Μεσσηνία και εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας για την ακρίβεια, τα εθνικά θέματα και το βιοτικό επίπεδο, ενώ έστειλε ποικίλα μηνύματα εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, κοιτάζοντας προς την Κεντροαριστερά και την ανασύνθεσή της, μετά τις Ευρωεκλογές.

Σχολιάζοντας τα μηνύματα που δέχεται στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, «όπου πάω ακούω τη φράση: "Στέφανε, άλλαξέ τα όλα" υποστήριξε ο κ. Κασσελάκης, ενώ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, με φόντο το προεκλογικό της σύνθημα.

«Σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη» είναι το σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας σε αυτές τις Ευρωεκλογές.

«Δύο ψέματα - ένα σύνθημα» σχολίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, εκτιμώντας πως «η Ελλάδα απομακρύνεται από τον πυρήνα της Ευρωπαϊκή Ένωση όλο και περισσότερο». «Πρώτη στη διαφθορά. Πρώτη σε ασθενείς που λόγω απόστασης, χρημάτων ή μακράς λίστας αναμονής δεν μπορούν να έχουν θεραπεία στο ΕΣΥ», αλλά και «τελευταία χώρα σε αγοραστική δύναμη. Συγγνώμη, προτελευταία! Περνάμε τη Βουλγαρία», τόνισε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Ή μήπως "πιο κοντά στην Ευρώπη" είναι να σε καταδικάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά τη Χούντα» διερωτήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ αναφερόμενος στην σταθερότητα, έκανε λόγο για «σταθερότητα προς τα πίσω. Με την Ελληνίδα και τον Έλληνα να ζει με κατεβασμένο το κεφάλι και πληγωμένη την περηφάνια του», όπως είπε.

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική, «αισθάνεστε υπερήφανοι όταν ο Ερντογάν, για να υποδεχτεί τον πρωθυπουργό, μετατρέπει τη Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί, ενώ για να τον αποχαιρετήσει στέλνει τώρα ερευνητικό σκάφος στα Ίμια; Αισθάνεστε υπερήφανοι όταν ο Τούρκος Πρόεδρος εμπαίζει τον Έλληνα Πρωθυπουργό;» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης και συνέχισε, λέγοντας πως «αισθάνεστε υπερήφανοι όταν ο Αλβανός πρωθυπουργός αλωνίζει στη χώρα και επιτίθεται κάθε μέρα με δηλώσεις κατά της Ελλάδας;». «Αισθάνεστε υπερήφανοι όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός γίνεται -σε ένα ρεσιτάλ εξαπάτησης- από Μακεδονομάχος ικέτης, παρακαλώντας τη Βόρεια Μακεδονία να σεβαστεί κατά γράμμα μία συμφωνία, η οποία υποτίθεται ότι δεν του άρεσε;», πρόσθεσε ο Προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πληρώνουμε πιο ακριβά το εθνικό μας προϊόν

Στον απόηχο του «πολέμου της φέτας», «όταν συνέκρινα την τιμή στην οποία πληρώνει ένας Γερμανός Και ένας Έλληνας το ελαιόλαδο, το αποτέλεσμα ήταν καταλυτικό: Πληρώνουμε πιο ακριβά από τους Γερμανούς το εθνικό μας προϊόν» υποστήριξε ο κ. Κασσελάκης, εγκαλώντας παράλληλα την κυβέρνηση για αισχροκέρδεια.

Έρημος αλαζονείας

Ως προς το διακύβευμα των Ευρωεκλογών, «για εμάς στην Ελλάδα οι εκλογές αυτές είναι ταυτόχρονα και η τελευταία ευκαιρία να ψαλιδίσουν οι πολίτες την αλαζονεία της κυβέρνησης» παρατήρησε, συμπληρώνοντας πως «μετά, για τρία χρόνια δεν υπάρχουν άλλες εκλογές στη χώρα». «Αν δεν τους στείλετε τώρα το μήνυμα αλαζονεία τέλος, θα ζήσετε τα επόμενα τρία χρόνια σε μία έρημο αλαζονείας», υπογράμμισε.

«Μην περιμένετε λύσεις από αλλού» στην Κεντροαριστερά

Στην ίδια κατεύθυνση, «μήνυμα λοιπόν ή τώρα ή ποτέ. Πώς στέλνει ο Πρωθυπουργός γράμμα στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και δεν του απαντάει; Εσείς στείλτε του μήνυμα τόσο ηχηρό που να μην μπορεί να το αφήσει αδιάβαστο» σημείωσε ο κ. Κασσελάκης, σχολιάζοντας εμμέσως τις διεργασίες στην ευρύτερη Κεντροαριστερά.

«Μην περιμένετε λύσεις από αλλού. Ούτε από κόμματα που έχουν οικονομικές εξαρτήσεις, ούτε από «συνεργασίες κορυφής» ετερώνυμων που δεν έλκονται.

Ούτε από δήθεν προοδευτικούς πολιτικούς που έχουν το «εμπόριο της Αριστεράς» και αγαπούν πολύ τον παλαιστινιακό λαό, αλλά δε σηκώνονται από την καρέκλα τους να πάνε εκεί, επιτόπου, να στηρίξουν, να πουν: Εκεχειρία τώρα. Παλαιστινιακό κράτος τώρα» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «φωτογραφίζοντας» την Νέα Αριστερά.

Στην κατεύθυνση αυτή, «εσείς με την ψήφο σας θα πείτε τέλος σε όλα τα σενάρια. Τέλος στην πολυδιάσπαση του προοδευτικού χώρου. Εσείς θα ορίσετε ποια θα είναι η πολιτική δύναμη γύρω από την οποία θα χτιστεί η μεγάλη προοδευτική παράταξη που θα αντιμετωπίσει τη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές», όπως δήλωσε.

Στον αντίποδα, «η επιλογή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο ανεξάρτητο από συμφέροντα κόμμα της χώρας. Η επιλογή είναι η Σύγχρονη Αριστερά που έχει προτάσεις οι οποίες προσφέρουν στον πολίτη μια καλύτερη ζωή», ισχυρίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ δεν απέφυγε να αναφερθεί και στις αιτιάσεις περί lifestyle.

Μηνύματα και μέσω lifestyle

Όπως υποστήριξε, «ο Πρωθυπουργός που φτιάχνει παπούτσια Νέα Δημοκρατία, που φοράει αστεία καπέλα και κάνει σκέιτμπορντ μπας και μιλήσει στους νέους, κατηγορεί εμένα ως lifestyle. Όμως εγώ είμαι νέος, δεν τον παριστάνω. Και είμαι αυτός που είμαι, δεν υποδύομαι κάποιον άλλον. Και δεν σας κορόιδεψα ποτέ ότι είμαι κάποιος άλλος» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να συμπληρώσει πως «ακόμα και σε μία lifestyle εκπομπή, ακόμα και σε μία μη πολιτική εκπομπή μπορείς να περάσεις το μήνυμά σου». «Είμαστε στο 2024. Είμαι εδώ με τους όρους του 2024», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...