Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Κασσελάκης: Θέλουμε μία ισχυρή αυτόνομη και πιο δίκαιη Ευρώπη

Πολιτική

«Οι Eκλογές της 9ης Ιουνίου θα κρίνουν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μία κρίσιμη περίοδο», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος του κόμματος.

«Ως ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε μία δημοκρατική, πράσινη Ευρώπη, μία Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ασφάλειας, της εργασίας, της οικονομικής ανάπτυξης και σύγκλισης», επισήμανε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στη συνέχεια, εξαπέλυσε επίθεση κατά στην Κυβέρνηση, είπε ότι «η Kυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ενσωματώσει την ακροδεξιά, κάνει στροφή δεξιά και υπονομεύει την δημοκρατία και ντροπιάζει την χώρα μας.

Η Ελλάδα είναι χαμηλά στην ελευθεροτυπία και στο κράτος δικαίου. Για πρώτη φορά καταδικάστηκε η χώρα μας για παραβιάσεις της δημοκρατίας. Είναι ντροπή η συγκάλυψη των ευθυνών για τα Τέμπη, αλλά και για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ξεπουλά δημόσια αγαθά όπως η υγεία και η παιδεία.

Στην εξωτερική πολιτική κατηγόρησε την κυβέρνηση όπως και τη Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι είναι παρακολούθημα των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι μία Ευρωπαϊκή Ένωση συμπόρευσης δεξιάς και ακροδεξιάς και βρίσκεται στον αντίποδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χρειάζονται οι πολίτες για να αντιμετωπίσουν τα ανοικτά μέτωπα και τις διεθνείς προκλήσεις».
Σημείωσε ακόμη, ότι "η χώρα μας, το μόνο κοινό που έχει με την υπόλοιπη Ευρώπη είναι το ευρώ" και πρόσθεσε: "Η σημερινή εκδήλωση ανοίγει την εκστρατεία για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου".  

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προβολή βίντεο από απαντήσεις απλών πολιτών για το πώς θέλουν την Ευρώπη.

Κασσελάκης: Θέλουμε μία ισχυρή αυτόνομη και πιο δίκαιη Ευρώπη
Κασσελάκης: Θέλουμε μία ισχυρή αυτόνομη και πιο δίκαιη Ευρώπη

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χίο και Σάμο επισκέφθηκε ο Κασσελάκης (Photos)

Στη Χίο έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της πολυήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την άφιξή του στο λι...

Φόρτωση άρθρων...