Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Πρώτη η Νέα Δημοκρατία με 34,8%, μάχη ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για τη δεύτερη θέση και έκπληξη από τον Λόβερδο με 2,6% (κάρτες)

Πολιτική

Προβάδισμα 20,5 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει νέα δημοσκόπηση. Η έρευνα της GPO για το Star αποτυπώνει τη «μάχη» ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για την δεύτερη θέση.

Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να διατηρεί την πρωτοκαθεδρία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ περνά ξανά στη δεύτερη θέση, παλεύοντας στήθος με στήθος με το ΠΑΣΟΚ. Έκπληξη θεωρείται η καταγραφή του κόμματος «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου, το οποίο με 2,6% είναι μια ανάσα από το εκλογικό όριο του 3%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία αποτυπώνει άνετο προβάδισμα 20,5 μονάδων καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 34,8%. Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στην δεύτερη θέση με 14,3% έναντι 13,9% του ΠΑΣΟΚ.

Το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 9,5%, η Ελληνική Λύση 8% και ακολουθούν Νίκη 3,4%, Νέα Αριστερά 3%, Πλεύση Ελευθερίας 2,9%, Δημοκράτες - Λοβέρδος 2,6%, Μέρα 25 2,3% και Σπαρτιάτες 1,8%.

Πρώτη η Νέα Δημοκρατία με 34,8%

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία κινείται στο 28,8% (πτώση 0,4% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση) ο ΣΥΡΙΖΑ με άνοδο 0,8% φτάνει στο 11,7% ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι οριακά τρίτο με ποσοστό 11,4% (άνοδος 0,3%). Ακολουθούν, ΚΚΕ 7,8% (+0,3%), Ελληνική Λύση 6,5% (+1,1%), Νίκη 2,8%, Νέα Αριστερά 2,5%, Πλεύση Ελευθερίας 2,4%, Δημοκράτες – Λοβέρδος 2,1%, Μέρα 25 1,9% και Σπαρτιάτες 1,5%.

Πρώτη η Νέα Δημοκρατία με 34,8%

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 42,5% και στην δεύτερη θέση περνά ο Στέφανος Κασσελάκης με 12%. Σε απόσταση αναπνοής με 11,8% ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Το 61,2% των πολιτών θεωρεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μετά το συνέδριο του κόμματος του αποδυναμώθηκε και μάλλον αποδυναμώθηκε.

Τι καταγράφει δημοσκόπηση της GPO

Αντίθετα μεταξύ όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ το 69,8% εκτιμά ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ενισχύθηκε και μάλλον ενισχύθηκε.

Τι καταγράφει δημοσκόπηση της GPO

Το 67,8% των πολιτών θεωρεί ότι οι τελευταίες παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα είχαν σκοπό να αποδυναμώσουν και μάλλον να αποδυναμώσουν τον Στέφανο Κασσελάκη.

δημοσκόπηση

Το ποσοστό αυτό είναι πλειοψηφικό με 46,2% και μεταξύ όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

​ Edit media   ​

Ως προς τα κριτήρια της ψήφου των ευρωεκλογών, το 53,9% δηλώνει ότι θα επηρεαστεί περισσότερο από τα θέματα εσωτερικής επικαιρότητας, το 26,1% από τις προσωπικότητες των υποψηφίων και μόνο το 18.8% θα επηρεαστεί από τα ευρωπαϊκά θέματα.

Τι καταγράφει δημοσκόπηση της GPO

Το 42,1% θέλει στις ευρωεκλογές να στείλει μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση, το 35,4% να στηρίξει το κόμμα που συνήθως επιλέγει και το 17,5% να στηρίξει την Κυβέρνηση.

Τι καταγράφει δημοσκόπηση της GPO

Το 40.6% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι είναι πολύ και αρκετά πιθανό στις ευρωεκλογές να ψηφίσει διαφορετικό κόμμα από αυτό που ψήφισε στις τελευταίες Εθνικές Εκλογές, ενώ το 57,3% το θεωρεί λίγο ή καθόλου πιθανό.

Τι καταγράφει δημοσκόπηση της GPO

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης: Είναι δεδομένη η έντονη ενόχληση, η πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια για το ζήτημα της Μονής της Χώρας

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στην επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, στην Ελλάδα, στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, κ...

Πιερρακάκης στο Βατικανό: Απαράδεκτη απόφαση η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί (Photos)

Την πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων στο Βατικανό πραγματοποίησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο υπουργός Παιδείας έγινε δεκτός από τ...

Φόρτωση άρθρων...