Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Κατρίνης: Εκκωφαντική η ανεπάρκεια της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας

Παρασκήνιο

«Η αποτυχία της κυβέρνησης αποτυπώνεται στη μεγάλη έκταση των κρουσμάτων, στον αριθμό των εισαγωγών και των διασωληνωμένων που αυξάνεται διαρκώς. Αποτυπώνεται στην αποτυχία της εμβολιαστικής προσπάθειας. Αποτυπώνεται και στα χθεσινά μέτρα που ανακοίνωσε, με μεγάλη καθυστέρηση, ο υπουργός Υγείας» ανέφερε σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

Σχολίασε πως ο πρωθυπουργός «προφανώς, διαβλέποντας τα δύσκολα απέφυγε το διάγγελμα» και σημείωσε «αλήθεια, θυμάται κανείς πόσα διαγγέλματα έκανε ο κ. Μητσοτάκης, αυτοθαυμαζόμενος για τις επιτυχίες της κυβέρνησης του στη διαχείριση της πανδημίας;».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος παρατήρησε πως παρόλο που η κυβέρνηση έχει «στα χέρια της το όπλο του εμβολίου, τόσο κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας όσο και στο τρίτο κατάφερε να έχει τα χειρότερα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας».

Καταλόγισε στην κυβέρνηση πως «κάνει διαχείριση όχι της πανδημίας αλλά του πολιτικού κόστους. Και με βάση αυτό, αποφασίζει τα μέτρα ή τα ημίμετρα που ανακοινώνει». Επέρριψε μικροπολιτική σκοπιμότητα στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι εξαιρέθηκαν οι εκκλησίες από την εφαρμογή των μέτρων και κάλεσε, από το βήμα της Βουλής, την Εκκλησία να πάρει πρωτοβουλία για να προστατεύσει την υγεία των πιστών, ζητώντας να εφαρμοστούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται και για όλους τους άλλους δημόσιους χώρους.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ αναφερόμενος στην τροπολογία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τον οδικό άξονα Πάτρα-Πύργος ανέφερε πως δεν αποτελεί λύση από τη στιγμή που δεν έχουμε έγκριση της Ε.Ε για τον τρόπο υλοποίησης του οδικού άξονα. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έναρξης και ολοκλήρωσης του έργου και δεν υπάρχει από την κυβέρνηση συγκεκριμένη πρόταση για τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθεί τμήμα «Πύργος-Τσακώνα'» και πότε αυτό θα ολοκληρωθεί. Αυτό είπε που μένει να δούμε είναι «εάν θα υλοποιηθεί η δέσμευση του υπουργού Υποδομών την 1η Οκτωβρίου στη Βουλή, στην οποία μας είπε ότι τα έργα θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2022 (δηλαδή σε 2 μήνες) και ο δρόμος θα έχει ολοκληρωθεί το 2024».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Αχ. Καραμανλής του απάντησε ότι το «Πάτρα-Πύργος», το οποίο είχε βγει από τη Σύμβαση της Ολυμπίας Οδού, εμείς θα το εντάξουμε. Η τροπολογία «παρέχει τη δυνατότητα στο μέλλον να ξεκινήσει η διαδικασία για το «Καλό Νερό-Τσακώνα», διότι όλοι εδώ μέσα θα συμφωνήσουμε ότι αν υπάρχει ένας τρόπος να γίνει αυτό το έργο, είναι να το κάνει ο παραχωρησιούχος το συγκεκριμένο έργο, όπως και το «Πάτρα-Πύργος». Αρκετά πειραματιστήκαμε με τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα και με τις εργολαβίες».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυτιάς – Μεϊμαράκης: Μαζί στον προεκλογικό αγώνα για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στη Λαμία στην οποία περιοδεύουν συναντήθηκαν ο Γιώργος Αυτιάς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Με μια θερμή χειραψία Βαγγέλης και Γιώργος βρέθηκαν στη Λαμία για τα 50 χρόνια της ΝΔ. Και...

Οργισμένος ο Γεωργιάδης με Σπηλιωτόπουλο: Με βρίζει ο αχάριστος, ενώ τον είχα στηρίξει

Την ενόχλησή του εκφράζει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, με τον υπουργό Υγείας να στρέφεται εναντίον του με αφορμή όσα υποστήριξε σε συνέντευξή του το βράδυ της Πέμ...

Στην Έκθεση Κόμικς και τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου ο Στέφανος Κασσελάκης - Η απρόσμενη συνάντηση με τον Μαργαρίτη Σχοινά

Την Έκθεση Κόμικς και τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης. O κ Κασσελάκης ήταν συνοδευόμενος από τ...

Φόρτωση άρθρων...