Κυριακή
12 Μαΐου 2024

Κατρίνης: «Μένουμε στις παρακαταθήκες του Ανδρέα Παπανδρέου για την εξωτερική πολιτική»

Πολιτική

Για παραμονή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην εθνική γραμμή που χάραξε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου, έκανε λόγο ο Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής άσκησε κριτική στην κυβέρνηση τόσο για την οικονομική της πολιτική και την αντιμετώπιση της ακρίβειας όσο και για τις συμφωνίες στα εξοπλιστικά, παρότι το κόμμα του ψηφίζει όλες τις συμφωνίες που έφερε με το νομοσχέδιο. 

Παράλληλα, ο Μιχάλης Κατρίνης κατήγγειλε την Kυβέρνηση για κομματική εκμετάλλευση στην τελετή παραλαβής των Rafale και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προχώρησε στους αμυντικούς εξοπλισμούς χωρίς οφέλη για την ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής έστρεψε την κριτική του και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η Δημοκρατική Παράταξη δεν έκανε ποτέ τα αμυντικά θέματα αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης και θύμισε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ψήφιζε πάντα τις αμυντικές δαπάνες στον προϋπολογισμό. 

Ο Μιχάλης Κατρίνης έκανε ιστορική αναδρομή λέγοντας ότι Κωνσταντίνος Καραμανλής και Ανδρέας Παπανδρέου παρά τις μεγάλες τους διαφορές έβαλαν τη βάση της εθνικής εξωτερικής πολιτικής. 

Επίσης, είπε ότι το πάγιο δόγμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, είναι η αναγνώριση από την Ελλάδα μόνο μίας διαφοράς με την Τουρκία, την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να δηλώσει στη Βουλή ότι το δόγμα αυτό παραμένει.

«Η Ελλάδα είναι ένας πιστός αλλά όχι δεδομένος σύμμαχος και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να δεχθεί εκπτώσεις στα κυριαρχικά δικαιώματα με την επίκληση της παραμονής της Τουρκίας στο δυτικό στρατόπεδο», κατέληξε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Δείτε την ομιλία του Μιχάλη Κατρίνη: 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αύριο η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα - «Διαφωνίες υπάρχουν, αλλά να μην οδηγούν σε κρίσεις»

Στην Άγκυρα θα βρεθεί αύριο ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για την επικείμενη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τον Ιούλιο του 2022 ο Τούρ...

Φόρτωση άρθρων...