Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης: Κεντρικός στόχος της Κυβέρνησης είναι η στήριξη των αγροτικών περιοχών

Σε συζήτηση με θέμα τη γεωργία και τη βιώσιμη ανάπτυξη συμμετείχε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αφρικανικής Ένωσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε στο πάνελ ως συμπροεδρεύων μαζί με τον Ιρλανδό ομολογό του.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός έθεσε στο επίκεντρο της θεματικής αυτής τον συντονισμό για την προστασία του εισοδήματος των αγροτών και της οικονομίας της υπαίθρου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την προτεραιότητα που δίνει η Ελλάδα στον αγροτικό τομέα ως παράγοντα βιώσιμης ανάπτυξης -συνδεδεμένου με τις παραδόσεις και την κουλτούρα κάθε λαού- και αναφέρθηκε στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής που επηρεάζουν το σύνολο του αγροδιατροφικού τομέα.

Οι κυβερνητική κύκλοι επεσήμαναν πως κεντρικός στόχος της ελληνικής Κυβέρνησης είναι η στήριξη των αγροτικών περιοχών και η ενίσχυση των εργαλείων μέσα από τα οποία θα αντιμετωπίζονται συντονισμένα, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, οι εξωγενείς παράγοντες και οι αβεβαιότητες που επηρεάζουν τις οικονομίες των αγροτικών περιοχών και το εισόδημα των αγροτών.

Βασικά σημεία ενδιαφέροντος για την Ελλάδα στο πλαίσιο της συνόδου Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αφρικανικής Ένωσης είναι η σχέση της χώρας με τα κράτη της Αφρικής, όπου ζουν σημαντικές και πολυπληθείς ελληνικές κοινότητες, η διαρκής οικονομική και υγειονομική στήριξη (η Ελλάδα έχει ήδη προχωρήσει σε δωρεά 3 εκατομμυρίων εμβολίων κατά του κορωνοϊού) στις αφρικανικές χώρες και ασφαλώς το νέο πεδίο που ανοίγεται μέσα από τη σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τη βιώσιμη ανάπτυξη.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν νοείται «θετικό κλίμα» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε βάρος των εθνικών συμφερόντων της χώρας»

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση των τουρκικών Aρχών για την έναρξη λειτουργίας της Μονής της Χώρας ως μουσουλμανικού τεμένους. Παράλληλα, ασκεί κριτική στην ελληνική Κ...

Φόρτωση άρθρων...