Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Κεραμέως: «Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων»

Για ακόμα μία φορά η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων».

Παράλληλα, η υπουργός υπογράμμισε ότι διττό χρέος της Κυβέρνησης είναι να προστατεύσει τη δημόσια και την ατομική υγεία και αφετέρου να διασφαλίσει τη δια ζώσης λειτουργία του σχολείου.

Η Νίκη Κεραμέως είπε ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία έχουν μειωθεί κατά περίπου 1.000 σε σύνολο 85.000 τμημάτων είναι κλειστά περίπου 15.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε παραδειγματική την τήρηση των πρωτοκόλλων στην εκπαιδευτική κοινότητα ενώ παράλληλα γίνονται και πάρα πολλά τεστ. 

Εκτός από τα δύο self test που κάνουν οι μαθητές, εάν υπάρξει κρούσμα οι στενές επαφές καλούνται να κάνουν δωρεάν επτά τεστ – τα μισά εργαστηριακά και τα άλλα μισά self test.

«Θα προστρέξω να εμβολιάσω των 5,5 ετών γιο μου»

Ενόψει της έναρξης του εμβολιασμού παιδιών 5 – 11 ετών κατά του κορονοϊού, η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι την επόμενη Τρίτη θα απαντήσουν σε εύλογα ερωτήματα γονέων η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών θα ανοίξει την Παρασκευή και οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν την επόμενη Τετάρτη. 

Όπως ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως έπειτα από τον εμβολιασμό τους τα παιδιά δεν θα είναι υποχρεωμένα να υποβάλλονται σε self test.
«Εγώ θα προστρέξω να εμβολιάσω το γιο μου που είναι 5,5 ετών, ευθύς αμέσως, πρώτα - πρώτα για να προστατεύσω τον ίδιο και έχοντας ακούσει τους ειδικούς», είπε η υπουργός Παιδείας.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Ο Λευτέρης Πετρούνιας για ακόμα μία φορά έφερε την Ελλάδα στην κορυφή – Θερμά συγχαρητήρια

«Σε ευχαριστούμε Λευτέρη. Θερμά συγχαρητήρια!», ανέφερε o Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, μετά το χρυσό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια στο Ευρωπαϊκό Πρωτ...

Φόρτωση άρθρων...