Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Κεραμέως: Έρχεται πλατφόρμα ανώνυμων καταγγελιών για το bullying στα σχολεία

Πολιτική

Ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα επιτρέπει ανώνυμες καταγγελίες για περιστατικά βίας στα σχολεία, προβλέπει νομοσχέδιο που θα παρουσιάσει την προσεχή Παρασκευή στο υπουργικό συμβούλιο η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όπως τόνισε η υπουργός το νέο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει πρόσθετα μέτρα κατά του σχολικού εκφοβισμού που έρχονται να προστεθούν σε όσα έχουν ήδη ληφθεί όπως η παρουσία ψυχολόγων στα σχολεία.

«Να βοηθήσουμε τα παιδιά στο να μιλήσουν να μοιραστούν κάτι που τους προβληματίζει είτε αφορά στα ίδια τα παιδιά είτε έναν φίλο τους έναν συμμαθητή τους», τόνισε η κ. Κεραμέως στον ΣΚΑΪ.

Ξεκινά η αξιολόγηση 170.000 εκπαιδευτικών

Η κ. Κεραμέως τόνισε ακόμη ότι άμεσα θα ξεκινήσει το τρίτο στάδιο αξιολόγησης στην εκπαιδευτική κοινότητα που αφορά 170.000 δασκάλους και καθηγητές.

Σύμφωνα με την υπουργό, οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογούνται για το γνωστικό και παιδαγωγικό τους αντικείμενο από τον διευθυντή του σχολείου, τον σύμβουλο της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και τον σύμβουλο ειδικότητας.

Πρόκειται για το τρίτο στάδιο της αξιολόγησης, καθώς το πρώτο αφορά το εκπαιδευτικό σύστημα, το δεύτερο τη σχολική κοινότητα και το τρίτο την ατομική αξιολόγηση περίπου 170.000 εκπαιδευτικών.

Η κ. Κεραμέως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αιχμές ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη για τον πληθωρισμό

Αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τις Βρυξέλλες για τον πληθωρισμό. «Η εικονική πραγματικότητα σ...

Ερντογάν: Σημαντική η επίσκεψη Μητσοτάκη για τη βελτίωση των σχέσεων των χωρών μας

Στην επικείμενη συνάντηση που θα έχει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε ότι θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει με τον Έλληνα ...

Φόρτωση άρθρων...