Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου στο Μαξίμου για την εκκλησιαστική περιουσία

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο δέχθηκε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν σχεδόν αμιγώς θέματα που αφορούν στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, «η οποία έχει δρομολογηθεί χάρη στην καλή συνεργασία Πολιτείας κι Εκκλησίας», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την προώθηση της επένδυσης στο Σχιστό που ανακοινώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2022 από τον Αρχιεπίσκοπο παρουσία του πρωθυπουργού.

Η επένδυση «The Green Σχιστό» που προωθεί η Εκκλησία σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, αφορά στην ολιστική αξιοποίηση έκτασης περίπου 3.000 στρεμμάτων. Το ακίνητο βρίσκεται σε σημαντική θέση, καθώς νοτιοανατολικά συνορεύει με τον Πειραιά και βόρεια με την περιοχή του Σκαραμαγκά.

Όπως προέβλεπε το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών της Εκκλησίας και του ΤΑΙΠΕΔ,το έργο θα χρησιμοποιηθεί από ιδίους πόρους της Εκκλησίας της Ελλάδος και η διάρκεια υλοποίησής του, μέχρι και την ολοκλήρωσή του και την έναρξη της λειτουργίας του, είναι περίπου τέσσερα χρόνια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κώστας Καραμανλής: Δεν κρύβομαι, δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία

«Δεν κρύβομαι, δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία», τόνισε ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε...

Πρόταση δυσπιστίας: Σύγκρουση κορυφής απόψε στη Βουλή - Η διαχωριστική γραμμή Μητσοτάκη (live)

Με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται η αποψινή ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία θα κλείσει η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης...

Γεραπετρίτης για Τέμπη: Υπήρχε μια σύνθεση ανθρωπίνων λαθών που οδήγησε στο μοιραίο

Για «σύνθεση ανθρωπίνων λαθών που οδήγησε στο μοιραίο» μίλησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης για την...

Φόρτωση άρθρων...