Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

ΚΙΝΑΛ: Πώς θα γίνει το debate των πέντε

Πολιτική

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προεκλογική μάχη για τις Εκλογές του Κινήματος Αλλαγής, που θα διεξαχθούν στις 5 και 12 Δεκεμβρίου. Τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στις 22:00 στην ΕΡΤ θα πραγματοποιηθεί το debate των πέντε εκ των έξι υποψηφίων. 

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Χάρης Καστανίδης και ο Παύλος Χρηστίδης ετοιμάζονται να ανοίξουν τα «χαρτιά» τους. Στο debate δεν θα συμμετάσχει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επέμεινε στη δική του πρόταση για τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας. Και για τους πέντε το ραντεβού της Δευτέρας στο στούντιο της ΕΡΤ στην Κατεχάκη θεωρείται καθοριστικό. 

Ήδη έτοιμο είναι το «σκηνικό». Το μόνο που δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει τα επιτελεία των πέντε είναι αν οι υποψήφιοι θα δέχονται καθιστοί ή όρθιοι τις ερωτήσεις, από την παρουσιάστρια ειδήσεων της ΕΡΤ Ανδριάννα Παρασκευοπούλου, τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ Παύλο Τσίμα, τον διευθυντή ενημέρωσης του Action24 Γιώργο Κουβαρά και τον αρχισυντάκτη της Εφημερίδας των Συντακτών, Τάσο Παππά. 

Η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη παρότι επικαλούμενη λόγους δεοντολογίας πλουραλισμού και καλύτερης κάλυψης του ντιμπέιτ πρότεινε να γίνει με εκπροσώπηση των καναλιών εθνικής εμβέλειας με δημοσιογράφους που θα αποφασίσουν τα ίδια, δέχθηκε τελικά την πρόταση της ΕΡΤ για την τηλεμαχία που διαρκέσει δύο ώρες και είκοσι λεπτά.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, κάθε ερώτηση που θα απευθύνουν οι δημοσιογράφοι με αλφαβητική σειρά στους πέντε υποψηφίους, θα διαρκεί 30 δευτερόλεπτα και κάθε απάντηση 90 δευτερόλεπτα. 

Οι έξι κύκλοι της τηλεμαχίας θα εξελιχθούν με ερωτήσεις για την:

  1. Διαχείριση κρίσεων: Πανδημία και κράτος πρόνοιας - Οικονομική κρίση - Κλιματική αλλαγή - Ενεργειακή κρίση -Δημογραφικό.
  2. Εξωτερική πολιτική: Εθνικά θέματα - Η σχέση με την Τουρκία – Μεταναστευτικό.
  3. Τη θέση του ΚΙΝΑΛ στο πολιτικό σκηνικό - Πολιτική, εκλογική στρατηγική και συμμαχίες - Η σχέση με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Το μέλλον της παράταξης - Η ελληνική και η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία - Η επόμενη μέρα.
  4. Τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη και τους Θεσμούς.
  5. Μια ελεύθερη ερώτηση δημοσιογράφων εκτός θεματικού πλαισίου.
  6. Μια ελεύθερη ερώτηση μεταξύ συνυποψηφίων.
     

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση MEGA: Προβάδισμα 16,9 μονάδων της Ν.Δ., ανέβηκε στο 32,3% - Τι γίνεται στη «μάχη» για τη δεύτερη θέση (κάρτες)

Μεγάλο προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Η Νέα Δημοκρατία κατέγραψε κέρδη άνω των δύο μονάδων στην πρόθεσ...

Μαρινάκης για θαλάσσια πάρκα: Καθαρά για περιβαλλοντικούς σκοπούς - Δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Στις αντιδράσεις της Τουρκίας στην εξαγγελία ίδρυσης των δυο θαλάσσιων πάρκων σε Ιόνιο και Αιγαίο απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας ότι «έχει να κάνει με καθαρά περιβ...

Φόρτωση άρθρων...