Δευτέρα
03 Οκτωβρίου 2022

ΚΙΝΑΛ: Στις 29 Νοεμβρίου το πρώτο debate των υποψηφίων για την προεδρία

Πολιτική

Τηλεδιάσκεψη με την διοίκηση της ΕΡΤ είχαν σήμερα οι εκπρόσωποι των πέντε υποψηφίων εκ των έξι υποψηφίων για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Στην τηλεδιάσκεψη που συμμετείχαν εκπρόσωποι του Ανδρέα Λοβέρδου, του Νίκου Ανδρουλάκη, του Παύλου Γερουλάνου, Παύλου Χρηστίδη και Χάρη Καστανίδη. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι συμφωνήθηκε ένα κοινό πλαίσιο, καθώς και οι δυο πλευρές επιθυμούν να γίνει ένα debate μεταξύ των υποψηφίων, παρά τις αντιρρήσεις από την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα, προσανατολίζονται στο να γίνουν δύο τηλεμαχίες (1+1). Μία πριν από τον πρώτο γύρο και άλλη μία στον δεύτερο. Το πρώτο debate θα γίνει στις 29 Νοεμβρίου. Προτάθηκε αν επιθυμεί να συμμετάσχει μέσω zoom ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Εντός της ημέρας οι εκπρόσωποι θα στείλουν νέα επιστολή, ο κάθε ένας ξεχωριστά, στην ΕΔΕΚΑΠ για να ενημερώσουν.

Εκτός από την ΕΡΤ και ιδιωτικά κανάλια έχουν αιτηθεί να φιλοξενήσουν τους υποψήφιους και να διεξαχθεί ένα debate.

Με επιστολή την περασμένη εβδομάδα, την οποία υπογράφουν οι κ.κ Καφαράκης και Τρουπής, προς τους έξι υποψηφίους (με κοινοποίηση στους κ.κ Μανώλη Χριστοδουλάκη και Θόδωρο Καπετανάκη, γραμματέα της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ και πρόεδρο της ΕΔΕΚΑΠ, αντίστοιχα) τονιζόταν ότι:

«Προς υποψηφίους προέδρους του ΚΙΝ.ΑΛ.

Κύριοι,

Το έντονο ενδιαφέρον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης για την εν εξελίξει διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ είναι και δεδομένο και αυτονόητο. Η ΕΡΤ το προηγούμενο διάστημα έχει ήδη φιλοξενήσει τους υποψηφίους προέδρους σε εκπομπές της και αφότου οριστικοποιήθηκαν οι υποψηφιότητες προσπαθεί καθημερινά να καλύπτει δημοσιογραφικά τις δραστηριότητές τους τόσο μέσα από τις τηλεοπτικές, όσο και τις ραδιοφωνικές της συχνότητες.

Ωστόσο και καθώς πλέον η διαδικασία εκλογής μπαίνει στην τελική της χρονική φάση, θα σας παρακαλούσαμε στο εξής αυτό να γίνεται με ένα πιο συντεταγμένο τρόπο, όχι μόνο για τεχνικούς, αλλά και για λόγους προφανούς ισονομίας. Έτσι θα σας παρακαλούσαμε για τις εναπομείνασες ημέρες μέχρι την εκλογική διαδικασία της 5ης Δεκεμβρίου να μας υποδείξετε εσείς έως 5 σημαντικές δραστηριότητές σας ανά υποψηφιότητα (περιοδείες, ομιλίες, συγκεντρώσεις κλπ) που θα επιθυμούσατε να καλύψει τηλεοπτικά η ΕΡΤ για τις ανάγκες των δελτίων της.

Εξυπακούεται ότι η Δημόσια Τηλεόραση, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν, δηλώνει παρούσα στην οργάνωση και την παραγωγή και των δύο debates που είθισται να διοργανώνονται σε ανάλογες εκλογικές διαδικασίες (ένα πριν από τον πρώτο και ένα πριν από το δεύτερο γύρο) με την αυτονόητη συνθήκη ότι σε αυτά θα δεχθούν να μετάσχουν όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι με τους όρους που θα συμφωνηθούν. Η δημόσια τηλεόραση οφείλει, τέλος, να υπομνήσει την εκλογική παράδοση που θέλει την ΕΡΤ να είναι διαχρονικά το μόνο εθνικό δίκτυο που διοργανώνει ανάλογες τηλεαναμετρήσεις, εξ ου και διαθέτει την εικόνα των debates δωρεάν σε όσα ιδιωτικά κανάλια επιθυμούν να την αναμεταδώσουν φιλοξενώντας παράλληλα και τους δημοσιογράφους τους.

Με εκτίμηση,

Φώτης Καφαράκης, Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης ΕΡΤ

Γιάννης Τρουπής Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης ΕΡΤ».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ράπισμα και από το Πεντάγωνο στον Ερντογάν: Η Κύπρος εντάσσεται στο αμυντικό πρόγραμμα «State Partnership»

Η Ουάσιγκτον απαντά με εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας με τη Λευκωσία στις αξιώσεις του Τούρκου προέδρου να διατηρηθεί το εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ προς την Κύπρο