Τρίτη
30 Απριλίου 2024

«Κλειδώνει» το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

Το απόγευμα της Δευτέρας θα παρουσιαστεί το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας σε εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών. 

Η επιστροφή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Ελλάδα μετά τις επισκέψεις σε Λιθουανία και Πολωνία σηματοδοτεί εξελίξεις. Συγκεκριμένα, θα «κλείσουν» οι εκκρεμότητες ως προς το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Σήμερα στο Μαξίμου θα βρεθούν οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού, προκειμένου να γίνει μία συζήτηση και να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Οι εκκρεμότητες που έχουν απομείνει για τη γαλάζια λίστα είναι μικρές, αλλά σημαντικές. Η πρώτη έχει να κάνει με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρας Φρέντι Μπελέρη. Πληροφορίες των τελευταίων ημερών αναφέρουν  μια προοπτική υποψηφιότητας του μοιάζει πιο δύσκολη. Την οριστική όμως απόφαση θα πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού ακούσει και τις εισηγήσεις των συνεργατών του. 

Κάποιοι στο Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθούν να επιχειρηματολογούν υπέρ της υποψηφιότητας του, με δεδομένες όμως τις δυσκολίες. Από την άλλη βεβαίως υπάρχει και η εισήγηση ότι μία υποψηφιότητα του θα καθιστούσε ένα ευρωπαϊκό θέμα διμερές και αμιγώς κομματικό.

Το «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο που θα συμπληρωθεί και θα παρουσιαστεί την Δευτέρα αναμένεται να συμπεριλαμβάνει και υποψήφιους από γεωγραφικές περιοχές όπως η Θεσσαλία, η Θράκη και η Δυτική Μακεδονία. Την ίδια ώρα οι ηδη ανακοινωθέντες υποψήφιοι συστηματοποιούν τις περιοδείες και τις επαφές τους, σε μία προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα σε δύο μήνες από τώρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...