Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής - Κανονικά υποψήφιος και ο Πατούλης

Μετά και την αναμενόμενη υποψηφιότητα Χαρδαλιά το ενδιαφέρον για την έκβαση της μάχης στην Περιφέρεια Αττικής χτυπάει «κόκκινο» και σε ότι έχει να κάνει με την κεντρική πολιτική σκηνή.

Παρασκήνιο

«Κλείδωσε»  όπως όλα δείχνουν, η υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Ο υφυπουργός Άμυνας επέστρεψε από τα στρατόπεδα τα οποία επισκέφθηκε για να επιθεωρήσει τα συστήματα πυρασφάλειας και είχε συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Χαρδαλιά θα γίνει -εκτός απροόπτου- τη Δευτέρα και την Τρίτη θα έχει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Σημειώνεται ότι αύριο ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, ενώ το απόγευμα θα παραστεί στην παρουσίαση της υποψηφιότητας του Αλκιβιάδη Στεφανή για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. 

Ολο το παρασκήνιο για την υποψηφιότητα Χαρδαλιά στην περιφέρεια Αττικής

Ολα ξεκίνησαν την Παρασκευή όταν τα βίντεο που έδειχναν τον Γιώργο Πατούλη να χορεύει Ζεϊμπέκικο σε εκδήλωση στο Ζάππειο εν μέσω εθνικού πένθους ήρθαν σε γνώση του πρωθυπουργού προκαλώντας έντονη δυσαρέσκεια.

Από την πλευρά του Γιώργου Πατούλη, κύκλοι του περιφερειάρχη ανέφεραν χθες το ενδεχόμενο να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής την προηγούμενη τετραετία, μετά τις πληροφορίες για άρση της στήριξης της ΝΔ στο πρόσωπό του. Χαρακτηριστικά ανέφεραν «η ενόχληση του πρωθυπουργού ήταν δικαιολογημένη. Δεν μπορεί όμως για ένα λάθος, το οποίο αναγνώρισε και ζήτησε συγγνώμη ο κ. Πατούλης να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν και η επόμενη μέρα της Περιφέρειας Αττικής».

Το παρασκήνιο που ακολούθησε ήταν έντονο. Υπήρξε το ίδιο βράδυ ραντεβού με τον δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ενώ ο κ. Μητσοτάκης ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον κ. Χαρδαλιά από χθες το πρωί. Στο Μέγαρο Μαξίμου η στόχευση ήταν ξεκάθαρη: Αναζητούνταν ένα στέλεχος με αυτοδιοικητική εμπειρία που θα μπορούσε να δώσει αυτή την εκλογική μάχη τον Οκτώβριο για την περιφέρεια Αττικής.

Είναι όμως βέβαιο πως μετά την διαφαινόμενη απόφαση του Γιώργου Πατούλη να παραμείνει υποψήφιος για την Περιφέρεια το παιχνίδι περιπλέκεται. Αφού δεν θα πρέπει να θεωρείται ως δεδομένο πως το σύνολο των "γαλάζιων" στελεχών που αυτή την στιγμή βρίσκονται στον συνδυασμό Πατούλη θα πειθαρχήσουν στην κομματική γραμμή.

Με ότι αυτό συνεπάγεται για την τελική έκβαση της μάχης για την Περιφέρεια, που εάν δεν είναι θετική για την Κυβέρνηση θα προκαλέσει γενικότερες πολιτικές αναταράξεις... 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέα προκλητική δήλωση Ράμα: Δεν μπορεί να υπάρξει η ελληνική οικονομία χωρίς τους Αλβανούς

«Δεν μπορεί να υπάρξει η ελληνική οικονομία χωρίς τους Αλβανούς», τόνισε ο Έντι Ράμα σε συνέντευξή του στο κανάλι TV Klan, εμμένοντας στην «σκληρή γραμμή» μετά και τη συγκέντρωση σ...

Η τελευταία εικόνα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων 28 μέρες πριν τις κάλπες, γιατί στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν πως τελικά θα τερματίσουν δεύτεροι και πως ο Κασσελάκης θα «καθαρίσει» τον Πολάκη 

Χαμηλά κρατά το Μέγαρο Μαξίμου τον πήχη των μεσοπρόθεσμων προσδοκιών, μετά την χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν. Το κλίμα πάντως τόσο στις κατ ιδίαν επαφές των δύο ηγετών όσο...

Φόρτωση άρθρων...