Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Κοινή δήλωση Μπακογιάννη και δημάρχου Ζάγκρεμπ: «Η τυφλή βία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας»

Μήνυμα κατά της βίας έπειτα από τη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ και τα σοβαρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια στέλνουν με κοινή δήλωσή τους ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο Δήμαρχος Ζάγκρεμπ, Τόμισλαβ Τομάσεβιτς.

«Η τυφλή βία και το αίμα δεν έχουν καμία θέση στα γήπεδα, στις πόλεις, στην κοινωνία μας. Καταδικάζουμε απερίφραστα το στυγερό έγκλημα που οδήγησε στην απώλεια της ζωής ενός νέου ανθρώπου και τα θλιβερά επεισόδια των χούλιγκαν που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή αθώων πολιτών και μικρών παιδιών. Η βία δεν έχει εθνικότητα. Η μόνη πατρίδα της είναι το μίσος. Ελπίζουμε ότι οι δράστες θα βρεθούν το συντομότερο και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά, έτσι ώστε να μη ζήσουμε ποτέ ξανά τέτοια τραγικά γεγονότα. Αυτές τις στιγμές, τα λόγια είναι φτωχά. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος», αναφέρουν στο μήνυμά τους οι δύο δήμαρχοι.

«Η Αθήνα και το Ζάγκρεμπ διατηρούν σχέση φιλίας, την οποία ως δήμαρχοι δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο. Η συνεργασία μας δεν πρόκειται να υπονομευθεί από μεμονωμένα περιστατικά βίας», προσθέτουν οι δήμαρχοι.

Χθες το απόγευμα ο Δήμαρχος Ζάγκρεμπ, Τόμισλαβ Τομάσεβιτς, έστειλε επιστολή στον Δήμαρχο Αθηναίων, τονίζοντας ότι είναι συγκλονισμένος από τα γεγονότα και εκφράζοντας εκ μέρους των πολιτών της πρωτεύουσας της Κροατίας, τα ειλικρινή συλλυπητήρια σε όλες τις Αθηναίες και τους Αθηναίους για τη δολοφονία του νεαρού οπαδού της ΑΕΚ, ενώ λίγο αργότερα επικοινώνησε μαζί του και τηλεφωνικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραβάει το σκοινί η Τουρκία: Οι νέες προκλήσεις Ερντογάν πριν το ραντεβού με Μητσοτάκη

Λίγα 24ωρα πριν από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, οι Τούρκοι κλιμακώνουν τις προκλήσεις, αποκορύφωμα των οποίων ήταν η μετατροπή της ιστορι...

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Θα θέσω στον Ερντογάν το θέμα της Μονής της Χώρας

Για την καθιερωμένη μηνιαία ενημέρωση επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Κατερίνα Σακελλαρόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο την οποία ενημέρωσε για το ταξίδι του στην Τουρκία αλλά κα...

Φόρτωση άρθρων...