Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Με τον Μητσοτάκη επικοινώνησε ο Κροάτης Πρωθυπουργός: «Καταδικάζουμε τη βία και τον χουλιγκανισμό»

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς.

Ο Κροάτης Πρωθυπουργός εξέφρασε τον Έλληνα ομόλογό του τα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ και να καταδικάσει τα βίαια επεισόδια που προκλήθηκαν από Κροάτες χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της η κροατική κυβέρνηση ξεκαθάρισε πως «καταδικάζει έντονα τις ταραχές που προκάλεσαν οι οπαδοί, τη βία και τον χουλιγκανισμό στην Αθήνα που οδήγησαν στην τραγική απώλεια της ζωής ενός Έλληνα οπαδού. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος νέου».

«Αυτού του είδους η συμπεριφορά των φιλάθλων βλάπτει τον αθλητισμό, που προάγει το δίκαιο παιχνίδι, την ανεκτικότητα και το σεβασμό προς τους αθλητές. Αντί να διεξαχθεί ένας προκριματικός αγώνας για την πιο ελίτ ποδοσφαιρική διοργάνωση, το Champions League, μεταξύ των πρωταθλητών Κροατίας και Ελλάδας- Ντιναμό και ΑΕΚ- βλέπουμε φρικτές σκηνές από την Αθήνα όπου κάποιοι οπαδοί βλάπτουν το κροατικό ποδόσφαιρο. Ταυτόχρονα, εμποδίζουν όλους τους άλλους οπαδούς που θέλουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες των συλλόγων της Κροατίας και της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Κροατίας σε μια αξιοπρεπή και πολιτισμένη ατμόσφαιρα. Αναμένουμε να διερευνηθούν όλες οι πτυχές και να επιβληθούν ποινές στους υπεύθυνους για τα επεισόδια, τη δολοφονία και τους τραυματισμούς άλλων φιλάθλων. Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κροατίας στην Αθήνα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις ελληνικές Αρχές για τους περίπου 80 κρατούμενους Κροάτες πολίτες», προσθέτει η Κυβέρνηση της Κροατίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης σε Βελόπουλο: Καλό το σόου περί χριστιανικής πίστης, αλλά τη μάνα δεν τη βρίζουμε ποτέ

Επανήλθε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο θέμα που σόκαρε το κοινοβούλιο με το επεισόδιο μεταξύ του ανεξάρτητου βουλευτή των Σπαρτιατών Κων. Φλώρου και του βουλευτή τ...

Κασσελάκης: Είμαι θρήσκος, πιστεύω στα θαύματα - Θέλω δύο θητείες ως πρωθυπουργός

Στο πολιτικό του πλάνο, τις ευρωεκλογές, τον Δημήτρη Παπανώτα και τη θρησκεία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στον Αντών...

Φόρτωση άρθρων...