Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Κοινή επίσκεψη Μητσοτάκη - Ιερώνυμου στη Θήβα την Παρασκευή

Μια κοινή επίσκεψη υψηλού συμβολισμού φαίνεται πως είναι στα σκαριά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος προγραμματίζουν να βρεθούν από κοινού σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων της εκκλησίας στο Δήλεσι, έξω από τη Θήβα, την ερχόμενη Παρασκευή.

Η επίσκεψη έρχεται στον απόηχο των αναταράξεων που προκλήθηκαν στην σχέσεις κυβέρνησης και εκκλησίας μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου άκουσαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη σημερινή δήλωση του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος υπογράμμισε ότι η Εκκλησία δεν εκδικείται και με αυτόν τον τρόπο άδειασε ιερωμένους και πιστούς που επιτέθηκαν σε κυβερνητικούς παράγοντες και βουλευτές της Ν.Δ τις προηγούμενες μέρες.

Σημειώνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με αφορμή την βιαιοπραγία σε βάρος της βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Αγγελικής Δεληκάρη δήλωσε ότι «τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν είναι σωστές. Η Εκκλησία είναι αγάπη.

Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή. Αυτά τα περιστατικά οφείλονται και στην παιδεία του καθενός και στην επίδραση μερικών ανθρώπων οι οποίοι εκλαμβάνουν πολλά πράγματα της Εκκλησίας σαν εκδίκηση. Η Εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δε φεύγει από τις θέσεις της».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Αντί να σιωπήσει για τις παραλείψεις του ΣΥΡΙΖΑ, εργαλειοποιεί την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη αφήνει ο Παύλος Μαρινάκης με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»,...

Φόρτωση άρθρων...