Κυριακή
12 Μαΐου 2024

Κουτσούμπας: «Ο Τσίπρας μιλάει για προοδευτική «μούφα» κυβέρνηση»

Αιχμές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για τα περί «προοδευτικής κυβέρνησης», άφησε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του AΝΤ1, επισήμανε για τον Ηλία Κασιδιάρη πως «εγκληματίας ναζί αρχηγός κόμματος δεν μπορεί να είναι υποψήφιος».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε, όσον αφορά τα σενάρια για την επόμενη ημέρα των εκλογών, πως η πρόταση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, μακράς πνοής αποτελεί μια «μούφα».

Ακόμα, άσκησε κριτική στο σύνολο του πολιτικού κόσμου για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τις προσπάθειες του καταδικασθέντα για εγκληματική οργάνωση, σε πρώτο βαθμό, Ηλία Κασιδιάρη να εισέλθει στον κοινοβούλιο, λέγοντας ότι είναι «απαράδεκτος» και σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει τελεσιδικήσει ακόμα η  δικαστική απόφαση, ενώ άργησε πολύ να ολοκληρωθεί σε πρώτο βαθμό.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αιτιολόγησε τη στάση του ΚΚΕ να μην ψηφίσει την τροπολογία «ανάχωμα» στη συμμετοχή προσώπων που καταδικάστηκαν για εγκληματική οργάνωση υποστηρίζοντας ότι έκανε απαράδεκτες γενικεύσεις.  

Ερωτηθείς για το εάν 21η Μαΐου είναι εφικτό να βγει κυβέρνηση, δεν το απέκλεισε επισημαίνοντας πως μπορεί να γίνει μια κυβέρνηση συνεργασίας με το πρώτο και το τρίτο κόμμα ή με κάποια μικρότερα κόμματα. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης: Ίδια κυβέρνηση θα έχουμε και μετά τις ευρωεκλογές, κρίνεται όμως η κυβερνησιμότητα

«Στις 10 Ιουνίου ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της κάλπης στις ευρωεκλογές ίδια θα είναι η κυβέρνηση, κρίνεται όμως η κυβερνησιμότητα», τόνισε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης σε...

Βόρεια Μακεδονία: Η νέα πρόεδρος αποκάλεσε τη χώρα «Μακεδονία» στην ορκωμοσία της - Αποχώρησε η Ελληνίδα πρέσβης

Ορκίστηκε, το μεσημέρι, πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής. Η Σιλιάνοφσκα, κατά την ορκωμοσία αποκάλεσε τη χώρα ως «Μακεδον...

Φόρτωση άρθρων...