Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Βουλή: Κυρώθηκε η ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε η τροποποίηση του πρωτοκόλλου αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ από την Ολομέλεια της Βουλής.

Υπέρ της συμφωνίας ψήφισαν 181 βουλευτές από τις ΚΟ της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής καθώς και ακόμα δύο βουλευτές πιθανότατα από την δεξαμενή των ανεξάρτητων.

Συγκεκριμένα, ψήφισαν συνολικά 300 βουλευτές εκ των οποίων θετικά τοποθετήθηκαν οι 181. Ειδικότερα υπέρ ψήφισαν υπέρ οι 157 της ΝΔ, οι 22 του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η ανεξάρτητη και συνεργαζόμενη με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κωνσταντίνα Αδάμου και ο επίσης ανεξάρτητος βουλευτής, Κων. Μπογδάνος.

Αντίθετα, οι 119 εκπρόσωποι των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΕΛΛΥΣΗ και Μέρα25) καταψήφισαν την αμυντική συμφωνία.

Κλείνοντας την συνεδρίαση ο υπουργός των Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διαδικασία, τονίζοντας πως από τη συζήτηση αναδείχθηκε το επωφελές της συμφωνίας για το εθνικό συμφέρον.

«Στην πρόκληση του πρωθυπουργού στον αρχηγό της αντιπολίτευσης, να δηλώσει αν θα καταγγείλει τη συμφωνία, ο τελευταίος την αντιπαρήλθε. Μίλησε γι’ αυτά που δεν ενοχλούν. Αν στο μέλλον μια κυβέρνηση καταφέρει κάτι καλύτερο θα είμαστε ευτυχείς», είπε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης από Χανιά: Όσο πιο δυνατό είναι το ΠΑΣΟΚ τόσο μεγαλύτερη απειλή θα νιώθει η Νέα Δημοκρατία

Από τα Χανιά ξεκίνησε την περιοδεία του στην Κρήτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. «Όσο πιο δυνατό είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη τόσο μεγ...

Μαρινάκης: Είναι δεδομένη η έντονη ενόχληση, η πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια για το ζήτημα της Μονής της Χώρας

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στην επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, στην Ελλάδα, στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, κ...

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Θα θέσω στον Ερντογάν το θέμα της Μονής της Χώρας

Για την καθιερωμένη μηνιαία ενημέρωση επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Κατερίνα Σακελλαρόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο την οποία ενημέρωσε για το ταξίδι του στην Τουρκία αλλά κα...

Φόρτωση άρθρων...