Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Κυβίστηση Τσίπρα: Αντί να διαγράψει τον Πολάκη τον εντάσσει ξανά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Το θέμα του Π. Πολάκη συζητήθηκε σήμερα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μετά και την... επιστολή συγγνώμης

Πολιτική

Προάγγελο επιστροφής Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η σημερινή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της πολιτικής Γραμματείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ως επιστολή... γενναίας αυτοκριτικής χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας, την επιστολή του Παύλου Πολάκη στην εισήγησή του κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι «μας αναγκάζει θα έλεγα να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις», ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για την επιστροφή του κ. Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

“Η επιστολή του Π. Πολάκη μας καλεί να τα συζητήσουμε. Μας αναγκάζει θα έλεγα να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις, γιατί είναι πράγματι μια επιστολή γενναίας αυτοκριτικής. Και παρά το γεγονός ότι η αυτοκριτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κομματικής λειτουργίας της αριστεράς, δεν τη βλέπουμε συχνά. Και αυτό όντως αποτελεί πράξη πολιτικής ευθύνης” σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

“Ωστόσο αυτό για το οποίο οφείλουμε να συνεννοηθούμε δεν είναι τόσο το διαδικαστικό αλλά το ουσιαστικό. Για να κερδίσουμε τις εκλογές δεν αρκεί να έχουμε στόχο να πείσουμε μόνο τα εκλογικά μας ακροατήρια και να αβγατίζουμε τους υποστηριχτές μας από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων” πρόσθεσε.

“Για να κερδίσουμε τις εκλογές πρέπει να κερδίσουμε και αυτούς που στέκονται κριτικά απέναντί μας. Και ο κόσμος αυτός δεν πείθεται ούτε με κραυγές, ούτε με τοξικότητα, αλλά με επιχειρήματα και νηφάλιο πολιτικό λόγο. Αυτό λοιπόν έχει αξία να συνεννοηθούμε. Μπορούμε όσοι δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή από εδώ και στο εξής να εκπέμπουμε έναν ενιαίο, συγκροτημένο, νηφάλιο και εμπεριστατωμένο πολιτικό λόγο; Το πιστεύουμε; Αν το πιστεύουμε, θα το μπορέσουμε. Αυτό πρέπει σήμερα να συνεννοηθούμε όλοι και να δεσμευτούμε. Και αυτή η δέσμευση είναι που θα κρίνει και τις διαδικαστικές αποφάσεις μας” κατέληξε.

Από την πλευρά του, κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του ο Παύλος Πολάκης, κινήθηκε στο ίδιο κλίμα με την επιστολή του. Εμφανίστηκε μετανιωμένος και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ενότητα του κόμματος, ενόψει των εκλογών. Η χθεσινή του επιστολή, μπορεί να ξάφνιασε κάποιους, όχι όμως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα την ηγεσία του. Ήταν κάτι που είχε ζητηθεί και αναμενόταν από τον βουλευτή Χανίων, ώστε να πέσει στα «μαλακά». Από την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, πριν την τραγωδία των Τεμπών, ο Αλέξης Τσίπρας, δεχόταν ισχυρές πιέσεις να μην διαγράψει τον Παύλο Πολάκη.

Ο Παύλος Πολάκης, ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στην Αγίου Κωνσταντίνου. Ο βουλευτης Χανίων, απέφυγε να κάνει δηλώσεις στην κάμερα, καλημέρισε ευγενικά τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς και ανέβηκε στον πρώτο όροφο. Παρόμοια στάση κράτησαν και τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, ο φίλος του βουλευτή, Μιχάλης Χαιρετάκης, αποσύρθηκε από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοβούλως. Η υποψηφιότητα του, ήταν άλλο ένα αγκάθι στις σχέσεις Πολάκη - Κουμουνδούρου.

Εκτός απροόπτου, θεωρείται δεδομένο ότι ο Παύλος Πολάκης, θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία είναι άγνωστο το πότε θα συνεδριάσει. Σημειώνεται, ότι το καταστατικό ορίζει πως οι προβλεπόμενες «ποινές» είναι τέσσερις: αναστολή ιδιότητας μέλους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, διαγραφή, σύσταση ή επίπληξη. Μετά από τη σημερινή εξέλιξη, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μιας απλής επίπληξης στον Παύλο Πολάκη.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...