Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Μαξίμου: Στο πνεύμα των καλών διμερών σχέσεων δεν απαντάμε άλλο στον Σούνακ (Videos)

«Στο πνεύμα των καλών μακροχρόνιων σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, τις οποίες και επιθυμούμε να διατηρήσουμε, δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ΄ όσα έχουμε ήδη πει», τονίζουν κυβερνητικές πηγές απαντώντας στον Ρίσι Σούνακ.

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας επανήλθε με νέες απρεπείς δηλώσεις αναφορικά με το θέμα ακύρωσης της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στη βρετανική Βουλή, όπου καλείται να απαντήσει σε ερωτήσεις της Αντιπολίτευσης.

Το θέμα έφερε στη Βουλή ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, ο οποίος ρώτησε τον Ρίσι Σούνακ γιατί επέδειξε «πολιτική μικρότητα» ακυρώνοντας τη συνάντηση με μια «φίλη χώρα και σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, όπου θα συζητούνταν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η παράνομη μετανάστευση». 

Ο ηγέτης της βρετανικής Αντιπολίτευσης πρόσθεσε πως ο Βρετανός Πρωθυπουργός «προσπάθησε να γελοιοποιήσει τον Έλληνα πολιτικό», αποδεικνύοντας πως, τελικά... «έχει χάσει τα λογικά του!» (he has lost his marbles, ήταν η φράση που χρησιμοποίησει ο ηγέτης της αντιπολίτευσης). 

Ο Ρίσι Σούνακ απάντησε πως «ασφαλώς η κυβέρνηση είναι πάντα έτοιμη να συζητά θέματα ουσίας με φίλες χώρες, όπως το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης ή η ενίσχυση της ασφάλειάς μας. Αλλά όταν έγινε ξεκάθαρο πως ο σκοπός της συνάντησης δεν ήταν να συζητηθούν ουσιαστικά ζητήματα του μέλλοντος, αλλά να τραβήξει (ο κ. Μητσοτάκης) την προσοχή και να αναθερμάνει θέματα του παρελθόντος, τότε κρίναμε πως δεν έπρεπε να γίνει η συνάντηση».

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός κατέληξε με αιχμή προς τον Έλληνα ομόλογό του πως αθέτησε δήθεν δέσμευση να μην ανακινήσει το θέμα των Γλυπτών, λέγοντας πως «όταν υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, θα πρέπει να τηρούνται».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Να προσφέρουμε στους νέους περισσότερες, σταθερές και καλοπληρωμένες δουλειές (Photos)

Σημαντικός ο ρόλος της ΔΥΠΑ με τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των μισθών, τόνισε ο Πρωθυπουργός. «Η ανεργία στη χώρα μας μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται». «Σημαντική η ευ...

Λοβέρδος: Οι «Δημοκράτες» καλύπτουμε το πολιτικό κέντρο - Δεν θα ψήφιζα το ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην ευρωβουλή

Για τις θέσεις των «Δημοκρατών» που διεκδικούν την είσοδό τους στην ευρωβουλή μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή «Συμβαίνει στην Ευρώπη» της ΕΡΤ. «Θέλουμ...

Φόρτωση άρθρων...