Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

Μάντζος: "Αναβαθμισμένη πρόκληση: Το αναθεωρητικό αφήγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας» αποτελεί επίσημη διδακτέα ύλη"

Πολιτική

«Η απόφαση του τουρκικού Υπουργείου Παιδείας για την έγκριση των νέων σχολικών βιβλίων της γειτονικής χώρας συνιστά αναβαθμισμένη πρόκληση εις βάρος της Ελλάδας, καθώς, πλέον, το αναθεωρητικό αφήγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας» αποτελεί επίσημη διδακτέα ύλη στο μάθημα της γεωγραφίας», τονίζει ο Δημήτρης Μάντζος. 

«Με αυτόν τον τρόπο, η τουρκική κυβέρνηση στοχεύει ευθέως στη διαιώνιση των αβάσιμων και ανιστόρητων διεκδικήσεών της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, που παραβιάζουν διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο της θάλασσας», αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Δυστυχώς, η Ελληνική Κυβέρνηση, για μία ακόμη φορά, εμφανίζει συμπτώματα «αφωνίας» απέναντι στη νέα αυτή πρόκληση. Στο όνομα των «ήρεμων νερών», δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή στην ενίσχυση του επεκτατικού δόγματος της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου», προσθέτει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Αναμένουμε άμεση αντίδραση της Ελληνικής Κυβέρνησης και διεθνοποίηση του ζητήματος της αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας ως μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης», καταλήγει ο Δημήτρης Μάντζος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λαζαρίδης για Τράπεζα Αττικής: Ο ΣΥΡΙΖΑ τη μετέτρεψε σε SYRIZA Bank, την κατέστρεψε και ζητάει και τα ρέστα

Τη σημασία κύρωσης της σύμβασης για τη συγχώνευση της Τράπεζας Αττικής με την Παγκρήτια Τράπεζα υπογράμμισε ο βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης κατά την ομιλία του σ...

Καταπέλτης ο Τασούλας: «Χυδαίος ζήτουλας προσοχής ο Πολάκης» - Του κόβει τη μισή βουλευτική αποζημίωση

Την έντονη αντίδραση του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, προκάλεσε η επίθεση του Παύλου Πολάκη σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη. Ο Πρόεδρος της Βουλής επέβαλε στον ...

Φόρτωση άρθρων...