Κυριακή
14 Ιουνίου 2026

Μάντζος: Η χώρα μας οφείλει να παραμείνει έξω από μια πολεμική επιχείρηση

Πολιτική

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, κ. Δημήτρης Μάντζος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 στην εκπομπή «Απέναντι μικρόφωνα» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή. 

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε: 

Αν ο πόλεμος δεν ολοκληρωθεί ή έστω αποκλιμακωθεί ή περιοριστεί σε έκταση και χρόνο τις επόμενες ημέρες είναι βέβαιο ότι θα έχουμε συνέπειες στη χώρα μας όχι μόνο στην ενέργεια αλλά και σε βασικά αγαθά.

Η χώρα μας οφείλει και παραμένει και πρέπει να συνεχίσει να παραμένει έξω από μια πολεμική επιχείρηση. 

Ελπίζουμε η κυβέρνηση να κάνει ελέγχους στην αγορά, να υπάρξουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα στηρίζουν την αγορά και τους ευάλωτους συμπολίτες μας και όχι να περιμένουμε πάλι τα pass  τελευταία στιγμή με τα μάτια στις κάλπες. 

Κληθείς να σχολιάσει τους  χειρισμούς της κυβέρνησης  σχετικά με τον πόλεμο στην Μέση Ανατολή 

Δεν υπάρχει μια σαφής απόσταση, μια σαφής αναγνώριση της παραβίασης του διεθνούς δικαίου  από την πλευρά των ΗΠΑ και του Ισραήλ έστω σε ρηματικό επίπεδο.Σε επίπεδο ρηματικό θα μπορούσε να το έχει πει από εκεί και πέρα προφανές είναι σε κάθε περίπτωση να γίνεται σαφές και στους Αμερικανούς συμμάχους ότι η εμπλοκή της χώρας μας σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση δεν είναι δυνατή και αποκλείεται εκ των προτέρων.  

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με τον κ. Τσουκαλά ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι αμερικανικές βάσεις ως ορμητήριο 

Δεν πρέπει η χώρα να δεχτεί ή να συμφωνήσει οι βάσεις που βρίσκονται στη χώρα μας να αποτελέσουν το σημείο αφετηρίας επιθετικών ενεργειών. Η συμφωνία μας με τις ΗΠΑ δεν προβλέπει την αναχώρηση αεροσκαφών για επιθετικές ενέργειες. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης από Ρόδο: Εκλογές την άνοιξη του 2027, είμαστε έμπειροι μαραθωνοδρόμοι, κάποιοι άλλοι έχουν λαχανιάσει

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι στερούνται αξιόπιστης εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης.

Δρυμιώτης: «Τρελό αυτό που συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ - Από γκάφα σε γκάφα η Καρυστιανού»

«Τρελό αυτό που συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο πολιτικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, τόνισε πως αναμένει πως οι Εκλογές θα γίνουν...

Φόρτωση άρθρων...