Τετάρτη
29 Μαΐου 2024

Παύλος Μαρινάκης: Δεδομένη η στήριξη των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη

Να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενόψει της επετείου της τραγωδίας.

Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αποστολής ευρωπαϊκών δυνάμεων του ΝΑΤΟ εντός της Ουκρανίας ξεκαθάρισε ο Παύλος Μαρινάκης, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Επισημαίνεται ότι με απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδης, παρατείνεται η ισχύς του καθεστώτος προσωρινής προστασίας για τους εκτοπισθέντες από την Ουκρανία στη χώρα μας. 

Το ΚΥΣΕΑ, όπως είπε ενημερώθηκε χθες από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Κεχαΐδη σχετικά με την πορεία του μεταναστευτικού, τη μεγάλη μείωση των μεταναστευτικών ροών και τη σταδιακή αποσυμφόρηση του εθνικού συστήματος υποδοχής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός, οι διαμένοντες στις δομές φιλοξενίας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου έχουν μειωθεί πάνω από 25% σε σχέση με τις αρχές Ιανουαρίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η μείωση των ροών αφορά στο θαλάσσιο σύνορο κυρίως στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου παρατηρείται πολύ μεγάλη βελτίωση, καθώς στον Έβρο οι ροές έχουν ελαχιστοποιηθεί. Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου παρακολουθεί με προσοχή τη ροή που έχει παρατηρηθεί από τη νοτιοανατολική ακτή της Λιβύης, μετά από πρόταση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια.

Ακόμα, ο υφυπουργός Επικρατείας είπε ότι αποφασίστηκε η τροποποίηση του σχεδίου για την προμήθεια 300 νέων οχημάτων για τις δασικές υπηρεσίες. Το πρόγραμμα, συνολικού ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς και ήδη έχουν δημοπρατηθεί έργα 800 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων οι προκηρύξεις ύψους 700 εκατομμυρίων βγήκαν στον αέρα το τελευταίο εξάμηνο του 2023.

Πρόκειται για προμήθειες αεροσκαφών, ελικοπτέρων, πλωτών μέσων διάσωσης και μεταφοράς πυροσβεστικών οχημάτων, drones και άλλα. Όπως έχει τονίσει ο υπουργός, στόχος είναι μέχρι το τέλος Μαρτίου να έχει προκηρυχθεί σε διαγωνισμούς όλο το πρόγραμμα.

Αναφερόμενος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα δήλωσης απασχόλησης των συνταξιούχων. Οι συνταξιούχοι που επιθυμούν να εργαστούν θα λαμβάνουν το 100% της σύνταξής τους από το 70% που λάμβαναν έως τώρα. «Πλέον οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι συμπολίτες μας θα μπορούν να εισπράττουν τη σύνταξή τους στο ακέραιο ενώ θα υπάρχει μια παρακράτηση 10% επί του μισθού τους.

Μίλησε για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι μειώνεται η γραφειοκρατία. Ανέφερε ότι θα γίνουν προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία.

Σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη καθώς αύριο, Τετάρτη συμπληρώνεται ένας χρόνος είπε πως: «Δεδομένη θεωρείται η στήριξή μας στους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη». Μάλιστα, τόνισε πως πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη ήσυχη να κάνει τη δουλειά της και εξήγησε ότι κανένα έγκλημα δεν θα μείνει ατιμώρητο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κυριαρχία Νέας Δημοκρατίας και Μητσοτάκη, στις 15,3 μονάδες η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

Την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαίωσε η δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του MEGA. Σύμφωνα με την έρευν...

Με Μητσοτάκη και Σακελλαροπούλου συναντήθηκε η πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας

Διαδοχικές συναντήσεις με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε η πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας, που πραγματοποιεί επίσημη...

H πρόταση Μητσοτάκη-Τουσκ για κοινή ευρωπαϊκή αντιπυραυλική ασπίδα βρίσκει υποστηρικτές

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επικροτούν την πρόταση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για κοινή ευρωπαϊκή αντιπυραυλική ασπίδα. Η πρωτοβουλία του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτά...

Φόρτωση άρθρων...