Σαφής και ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Πέμπτης (18/12), αναφορικά με το περιστατικό ξυλοδαρμού του δημοσιογράφου Νίκου Γιαννόπουλου από τον –πλέον πρώην– ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά.
Ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε την επίθεση «αποκρουστική», τονίζοντας ότι η απλή καταδίκη του περιστατικού δεν αρκεί για να αποδώσει τη σοβαρότητα της πράξης, όταν αυτή προέρχεται από εν ενεργεία ευρωβουλευτή. Παράλληλα, άσκησε σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι οι δηλώσεις περί αιφνιδιασμού και η άμεση αντίδραση του κόμματος κινούνται «από το κωμικό έως το τραγικό».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ο συγκεκριμένος ευρωβουλευτής είχε δώσει, όπως είπε, επανειλημμένα δείγματα επιθετικής συμπεριφοράς στο παρελθόν, με ύβρεις κατά στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και απειλές σε βάρος πολιτών μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι ο Νίκος Παππάς αποτέλεσε προσωπική του επιλογή. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «δεν πέρασε από κάποιον διαγωνισμό, αλλά τοποθετήθηκε στην πολιτική με πολιτική ευθύνη», αφήνοντας αιχμές για την ανάγκη ανάληψης ευρύτερων ευθυνών. Παράλληλα, θύμισε σειρά επιθέσεων από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από την παράταξη που διεκδικεί το μονοπώλιο στη δημοκρατική ευαισθησία, όπως είπε. «Είναι απλά υποκριτές», τόνισε.
Υπενθυμίζεται ότι μετά το περιστατικό, ο Νίκος Παππάς διαγράφηκε τόσο από την ευρωομάδα της Αριστεράς όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΝΔ κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο μεταφοράς του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
Ανδρουλάκης για αγρότες: Κατέθεσα στη Βουλή ένα πλαίσιο έξι σημείων – Κανείς δεν θέλει να κάνει Χριστούγεννα στα μπλόκα
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις