Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Μαρινάκης: Ο Κασσελάκης περιμένει ένα τραγικό γεγονός για να χτίσει αφήγημα και πολιτική καριέρα

Πολιτική

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει όλα στο φως και να διερευνηθούν όλα από την δικαιοσύνη. Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα και μακριά από κορώνες λαϊκισμού και να μην πετάμε λάσπη στον ανεμιστήρα. Πρέπει να πάρουμε μια απόσταση από την έρευνα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς για τις νέες κατηγορίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, εναντίον του πρωθυπουργού ότι καλύπτει τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

«Ο κ. Κασσελάκης μιλάει εκ του ασφαλούς γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έως το 2019 δεν προέβη σε συνταγματική αναθεώρηση για να αλλάξει το καθεστώς της αποσβεστικής προθεσμίας των υπουργών. Να ενημερώσουμε τον κ. Κασσελάκη ότι αλλαγή στην πρόβλεψη έγινε από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Διαχωρίζω τις πολιτικές ευθύνες που έχουν αναληφθεί με τις ποινικές ευθύνες. Το επιχείρημα που ακούγεται είναι ότι υπήρξε καθυστέρηση της σύμβασης 717 και αν είχε ολοκληρωθεί θα είχαμε τα δέοντα συστήματα και εξ αυτής της καθυστέρησης κάποιοι θεωρούν ότι υπάρχει ποινική ευθύνη υπουργών. Εμείς με αυτό τον συλλογισμό διαφωνούμε όπως και κάθε νομικός που έχει επαφή με το ποινικό κώδικα», είπε ακόμα.

Και πρόσθεσε: «Αν δεχόμασταν αυτή τη λογική και το βασίζω στην αγόρευση του εισαγγελέα για το Μάτι το γεγονός ότι δεν είχε δημιουργήσει το 112 η τότε κυβέρνηση θα μπορούσε να έχει κατηγορηθεί κακώς θεωρώ εγώ – για την μη έγκαιρη απομάκρυνση των πολιτών και ότι δεν είχε προνοήσει ο τότε υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Επίσης το ίδιο θα μπορούσε να πει κανείς και για τους 132 νεκρούς στον οδικό άξονα της Κρήτης. Είναι δεδομένο ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί ο ΒΟΑΚ».

Ο Παύλος Μαρινάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Ο κ. Κασσελάκης και άλλοι στην αντιπολίτευση περιμένουν ένα τραγικό γεγονός για να χτίσουν αφήγημα και πολιτική καριέρα. Κάνουν πολιτική ακόμα και στις πλάτες συγγενών ακόμα και στο όνομα θυμάτων και στο όνομα νεκρών. Κάποιοι από την αντιπολίτευση μίλησαν για ντροπή. Ντροπή είναι η τυμβωρυχία. Ντροπή είναι να επιλέγεις νεκρούς και να κάνεις καριέρα στο όνομα αυτών. Να κάνεις πολιτική και καμπάνιες πάνω στον πόνο ανθρώπων και επειδή είναι σε εξέλιξη πολύ σοβαρή έρευνα της δικαιοσύνης που πρέπει να καταλήξει σε συμπεράσματα χωρίς εξαιρέσεις ο κάθε Κασσελάκης και οποιοσδήποτε άλλος θεωρεί ότι υπάρχει συγκάλυψη να φέρει στοιχεία και να τα καταθέσει αλλιώς να σταματήσει να παίζει με τον πόνο των ανθρώπων».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης για Παπανώτα: Ελπίζω απλά χωρίς φασαρίες να τον αποσύρουν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την απόσυρση της υποψηφιότητας του Δημήτρη Παπανώτα για τις ευρωεκλογές ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Ο Δημήτρης Παπανώτας «δεν μπορεί να είναι υποψήφ...

Φόρτωση άρθρων...