Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Μαρινάκης: Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν βρήκαν μία λέξη να πουν για την επίθεση στην Οδησσό

Πολιτική

Στο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Οδησσό αναφέρθηκε κατά την έναρξη της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Στην Οδησσό μετέβη ο πρωθυπουργός σε μια επίσκεψη υψηλού συμβολισμού. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και ενώ γινόταν ξενάγηση ακούστηκαν σειρήνες ενώ τη στιγμή που έμπαιναν στα αυτοκίνητα ακούστηκε μία έκρηξη», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

«Για την επίθεση αυτή μίλησε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, καταδίκασε η πρόεδρος της ΕΕ, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και δεν έβγαλαν λέξη τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δεν βρήκαν μία λέξη να πούνε. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό έγινε από αμέλεια. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε με τη δημοκρατία και τον αμυνόμενο» ανέφερε ο κ. Μαρινάκης σχολιάζοντας τη στάση της αντιπολίτευσης στην επίθεση στην Οδησσό όπου πραγματοποιούσε επίσκεψη ο πρωθυπουργός.

Σε ερώτηση εάν η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Οδησσό σηματοδοτεί μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «έχουμε διαψεύσει εμπλοκή της χώρας με στρατό στην Ουκρανία. Η παρουσία του πρωθυπουργού ήταν κίνηση με υψηλό συμβολισμό διότι η Ελλάδα έχει έναν πρωθυπουργό που σέβεται τη δημοκρατία και στηρίζει τον αμυνόμενο».

Ερωτηθείς για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε ότι «όλα κρίνονται στην πράξη οι κυβιστήσεις του κ. Ανδρουλάκη έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Λένε ότι όταν έρθει θα στηρίξουν το άρθρο 16 ενώ παλιά δεν το έκαναν».

«Η κυβέρνηση εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Ελλήνων φοιτητών».

«Ο κ. Ανδρουλάκης είχε πει ότι δεν θα μπει εμπόδιο αρκεί να μην είναι σε βάρος των δημοσίων. Όταν ρωτήθηκε χθες είπε ότι αναφερόταν στο άρθρο 16. Επιθυμεί να κάνει απλώς αντιπολίτευση στην κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Κληθείς να απαντήσει για δημοσιεύματα στον Τύπου που έκαναν λόγο για αρνητική έκθεση κατά της Ελλάδας, ο κ Μαρινάκης ότι «πρόκειται για μία πλατφόρμα στην οποία μπαίνει όποιος θέλει ιδιώτης, δημοσιογράφος και προφανώς κάποιοι έγραψαν για την Ελλάδα και αυτό διακινήθηκε στον Τύπο».

«Δεν είχαμε κάτι καταδικαστικό από το Συμβούλιο της Ευρώπης για την Ελλάδα».

«Το ότι κάποιος τρίτος μπαίνει σε μια πλατφόρμα και εκφράζει μία γνώμη για την Ελλάδα δεν σημαίνει ότι υιοθετείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στη σελίδα 2 της έκθεσης λέει ότι δεν είναι απόψεις του Συμβουλίου, αλλά τρίτων».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέα Δημοκρατία κατά Κασσελάκη: Να χαίρονται τον νέο πρόεδρο και τον πολιτικό πολιτισμό τους

Τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συνομιλώντας με υγειονομικούς στην...

Φόρτωση άρθρων...