Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Παύλος Μαρινάκης: «Το νομοσχέδιο δεν απευθύνεται μόνο στους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά στη φοροδιαφυγή»

Για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, για την ακρίβεια, για τις δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας, Παναγιώτη Τσακλόγλου, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

O Παύλος Μαρινάκης αναφερόμενος στις δηλώσεις Τσακλόγλου, σημείωσε πως είναι σημαντικό πως ζήτησε αμέσως συγγνώμη.

«Το αντιλήφθηκε και ο ίδιος και ζήτησε συγγνώμη. Μιλάμε για ένα άνθρωπο ταπεινό που αφοσιώνεται στο έργο του όλα αυτά τα χρόνια. Για εμένα είναι σημαντικό πως ζήτησε αμέσως συγγνώμη. Επειδή είμαι σε ένα κόμμα που μειώνει φόρους, το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να γίνει είναι το τσουβάλιασμα. Το νομοσχέδιο δεν απευθύνεται μόνο στους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά στη φοροδιαφυγή γενικότερα. Πρέπει να παραδεχτούμε πως δεν γίνεται να δηλώνει ζημιά. Εμείς θέλουμε να έχουμε μία τελική μορφή του νομοσχεδίου που να μην υπάρχουν αδικίες. Στη συζήτηση για τις αλλαγές που μπορούν να γίνουν, θα εξετάσει το υπουργείο τις επιμέρους περιπτώσεις ανθρώπων ώστε να διαπιστωθεί εάν είναι κάτω από το συγκεκριμένο ποσό».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια και τη δήλωση του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, πως δεν πρόκειται να το ψηφίσει, ο Παύλος Μαρινάκης είπε πως είναι ένα νομοσχέδιο που θα έρθει και θα έρθει σε χρόνο που θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός.

«Όταν έρθει η στιγμή να έρθει σε διαβούλευση και ψηφίσει τότε θα γίνει και αυτή η κουβέντα. Πιστεύω πως είναι καλό να συζητάμε τα ζητήματα στην ώρα τους».

Σε σχέση με την ακρίβεια, ο Παύλος Μαρινάκης είπε πως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει και η Ελλάδα και η Ευρώπη.

«Όποιος λέει πως με το πάτημα ενός κουμπιού θα εξαφανίσει την ακρίβεια τότε εξαπατά τους πολίτες. Εμείς κινούμαστε σε τρεις κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι οι μόνιμες παρεμβάσεις στα εισοδήματα των πολιτών. Το δεύτερο είναι οι στοχευμένες παρεμβάσεις. Το τρίτο σκέλος είναι οι έλεγχοι. Στις περιπτώσεις που έχουν επιβληθεί πρόστιμα, αυτά τα προϊόντα έχουν μείωση τιμής μέχρι 25%. Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως δεν θα εξαφανίσουμε την αισχροκέρδεια μαγικά αλλά θέλουμε να την αντιμετωπίσουμε. Με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα σούπερ μάρκετ στέλνει ένα μήνυμα».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει τη Μεγάλη Δευτέρα το Υπουργικό Συμβούλιο - Αναλυτικά τα θέματα στην ατζέντα

Στις 11:00, αύριο Δευτέρα, θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργικό Συμβούλιο. Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι: -Παρουσία...

Μητσοτάκης: Να προσφέρουμε στους νέους περισσότερες, σταθερές και καλοπληρωμένες δουλειές (Photos)

Σημαντικός ο ρόλος της ΔΥΠΑ με τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των μισθών, τόνισε ο Πρωθυπουργός. «Η ανεργία στη χώρα μας μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται». «Σημαντική η ευ...

Φόρτωση άρθρων...