Σαββάτο
11 Μαΐου 2024

Βουλή: Απορρίφθηκαν οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την Προανακριτική για τα Τέμπη

Πολιτική

Απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνούσε τα αιτία του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη. Η συνεδρίαση διήρκησε 15 ώρες.

Συγκεκριμένα, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ στρεφόταν κατά των πρώην υπουργών Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και Κώστα Αχ. Καραμανλή αντίστοιχα, ενώ η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στρεφόταν, κατά των πρώην υπουργών Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή, Κωστή Χατζηδάκη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Χρήστου Σπίρτζη.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, δεν μετείχε στην ψηφοφορία (που τον αφορούσε) εκείνος εναντίον του οποίου στρεφόταν η πρόταση άσκησης δίωξης.

Για να ληφθεί απόφαση, απαιτείτο απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών.

Τα αποτελέσματα των μυστικών ψηφοφοριών:

Για τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή

Στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ που ζητούσε τον έλεγχο του πρώην υπουργού για απιστία και παράβαση καθήκοντος ψήφισαν 298 βουλευτές. Βρέθηκαν 3 άκυρα ψηφοδέλτια ενώ 129 ψήφισαν υπέρ, 157 κατά και 9 παρών.

Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε έλεγχο του ίδιου προσώπου για τα ίδια αδικήματα υπήρξαν 136 υπέρ, 157 κατά και 2 παρών.

Για τον πρώην υπουργό Χρήστο Σπίρτζη

Στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ που ζητούσε έρευνα για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος βρέθηκαν 11 άκυρα, 1 λευκό, 127 υπέρ, 152 κατά και 8 παρών.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 133 υπέρ, 152 κατά και 2 παρών.

Για τον Κωστή Χατζηδάκη βρέθηκαν 7 άκυρα, 104 υπέρ, 155 κατά και 32 παρών

Τέλος για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη υπήρξαν 102 υπέρ, 157 κατά και 33 παρών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Στρατηγική επιλογή που υπηρετούμε απαρέγκλιτα η συνεχής επένδυση στις Ένοπλες Δυνάμεις (Photos)

Μονόδρομο, και ειδικά στην τρέχουσα περίοδο της γεωπολιτικής αστάθειας, χαρακτήρισε την επένδυση στις Ένοπλες Δυνάμεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Χίο...

Φόρτωση άρθρων...