Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

Δημοσκόπηση Πρώτο Θέμα : Στο 5,3% η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ (Κάρτες)

Η κυβέρνηση ανακτά μέρος των απωλειών που κατέγραψε μετά το δυστύχημα των Τεμπών.

Παρασκήνιο

Από τα ευρήματα της μεγάλης έρευνας της MARC για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, η οποία διενεργείται ύστερα από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για το εκλογικό χρονοδιάγραμα, προκύπτει ότι η κοινή γνώμη ξεπερνά σταδιακά το «σοκ» του δυστυχήματος των Τεμπών.

Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία που συνθέτουν το νέο τοπίο είναι η συρρίκνωση της λεγόμενης «γκρίζας ζώνης», στην οποία αθροίζονται τα λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια, η πρόθεση για αποχή αλλά και οι αναποφάσιστοι.

H ΝΔ «μάζεψε» τη μισή πτώση από την τραγωδία των Τεμπών και όπως δείχνει η έρευνα αύξησε τη διαφορά της στις 5,3 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ανέβασε τα ποσοστά της κατά 1,3 μονάδα την ίδια στιγμή που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αύξησε κατά 0,7% τα ποσοστά του, σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

  • ΝΔ 31,7%
  • ΣΥΡΙΖΑ 26,4%
  • ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 9,7%
  • ΚΚΕ 5,9%
  • ΜΕΡΑ25 4,3%
  • Ελληνική Λύση 4%

Τέλος ποσοστό 3,8% καταγράφει το Εθνικό Κόμμα – Έλληνες, του Ηλία Κασιδιάρη.

ΚΑΡΤΑ

Ιδιαίτερη σημασία έχει το ερώτημα για την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη «Ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας» για να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Σύμφωνα με την έρευνα της Marc, λοιπόν, μόλις το 24,8% των ερωτηθέντων συμφωνούν, ενώ το 66,3% θεωρεί ότι πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του κόμματος, που θα κερδίσει τις εκλογές.

ΚΑΡΤΑ

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βίντεο Μητσοτάκη στο TikTok υπό τους ήχους της Μαρίνας Σάττι – Ο Πίνατ που έγινε «ευρωκομματόσκυλο»

Με πλάνα από τις περιοδείες του και υπό τους ήχους του τραγουδιού της Μαρίνας Σάττι που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Εurovision ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την καμπάνια του στο Ti...

Η Ναύπακτος αγκάλιασε τον Γιώργο Αυτιά

Με ενθουσιασμό η Ναύπακτος αγκάλιασε τον Γιώργο Αυτιά. Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής άκουσε με προσοχή τους κατοίκους και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης, ενώ είχε και συνάντησ...

Το βίντεο του Νίκου Ανδρουλάκη στο Tik Tok: Εύχεται καλή επιτυχία στη Σάττι με ΠΑΣΟΚ και Ανδρέα

Καλή επιτυχία ευχήθηκε στην Μαρίνα Σάττι, που διαγωνίζεται στον ημιτελικό της Eurovision ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Nίκος Ανδρουλάκης. Στο βίντεο του από την περιοδεία στο Ρέθυμνο ακ...

Φόρτωση άρθρων...