Πέμπτη
21 Οκτωβρίου 2021

Με σύμμαχο τις μεγάλες επενδύσεις κερδίζει ο Μητσοτάκης το στοίχημα της ανάπτυξης

Παρασκήνιο

Βήμα - βήμα προχωρά το ολιστικό του σχέδιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων και την υλοποίηση των σοβαρών projects σε ολόκληρη τη χώρα, με έμφαση στην περιφέρεια.

Παρά τις ισχυρές αναταράξεις των προηγούμενων μηνών λόγω της πανδημίας, η Κυβέρνηση επέδειξε μεγάλη ανθεκτικότητα και κατάφερε όχι μόνο να σταθεί όρθια αλλά και να καταγράψει υψηλή ανάπτυξη μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021, αναθεωρώντας την πρόβλεψη για το τέλος του χρόνου στο 5,9%.

Την ίδια ώρα η αποκατάσταση της εικόνας της χώρας και τα εύσημα τόσο από τον διεθνή Τύπο, όσο και από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης μέσω των αναβαθμίσεων δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα, ώστε η χώρα να αποτελέσει έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι στοχευμένες μεταρρυθμίσεις που λαμβάνουν σάρκα και οστά και η πολιτική των φοροαπαλλάγων και μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών που αυξάνουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ελλάδας σε μία περιοχή που δραστηριοποιούνται μεγάλες πολυεθνικές και άλλοι επιχειρηματικοί κολοσσοί.

Ωστόσο, για το Μέγαρο Μαξίμου συνιστά πρώτης τάξεως πρόκληση η σύνδεση της αυξανόμενης ανάπτυξης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καλά αμειβόμενων, σύμφωνα με τις επανειλημμένες δημόσιες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού το προηγούμενο διάστημα.

Η ενίσχυση του παραγωγικού μοντέλου χρειάζεται να αποκτήσει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και ειδικά στη νεολαία που ακόμη αμφιταλαντεύεται για το αν θα συνεχίσει την προσπάθεια για επαγγελματική ανέλιξη στο εσωτερικό ή θα αναζητήσει την τύχη της αλλού στην Ευρώπη, δημιουργώντας ένα νέο κύμα brain drain, εξέλιξη που θα είχε αρνητικό αντίκτυπο όχι μόνο για την Κυβέρνηση, αλλά για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.


Διαβάστε ακόμη

Tα "Προεδρικά" μηνύματα που έστειλε ο Γιώργος Παπανδρέου από την Κωνσταντινούπολη

Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου, προσκεκλημένος του Τούρκου συνθέτη, Ζουλφί Λιβανελί, για να παραστεί στην μεγάλη εκδήλωση στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη. ...

Η Σαντορίνη και το γεύμα Αλαφούζου – Κικίλια

«Είναι σημαντική και απαραίτητη η μελετημένη εκτίμηση των ορίων αντοχής του νησιού αναφορικά με τις επιβαρύνσεις που δέχεται, έτσι ώστε να πετύχουμε ένα βιώσιμο τουριστικό πρότυπο ...